TRAGEDIJA: Dečak (3) se ugušio parčetom šargarepe!
Foto: ORF

Nije mu bilo spasa

TRAGEDIJA: Dečak (3) se ugušio parčetom šargarepe!

Austrija -
Lekari hitne pomoći uspeli su intubacijom da ga povrate u život. Dete je odmah helikotperom prevezeno u dečiju bolnicu u Lincu, ali lekari nisu imali dobre vesti za roditelje

AMŠTETEN - Trogodišnji dečak iz opštine Amšteten u Donjoj Austriji preminuo je od gušenja malim parčetom šargarepe, koja mu se zaglavila u dušniku. U bolnici u Lincu uspeli su da ga reanimiraju, ali su ubrzo ustanovili da je dečakov mozak usled nedostatka kiseonika prestao da funkcioniše, zbog čega su lekari odustali od borbe.

Dečak (3) je progutao parče šargarepe, koja mu je ušla u dušnik i potpuno zapušila disajne puteve. Lekari hitne pomoći uspeli su intubacijom da ga povrate u život. Dete je odmah helikotperom prevezeno u dečiju bolnicu u Lincu, ali lekari nisu imali dobre vesti za roditelje.

Ustanovili su da je dečakov mozak prestao da funkcioniše jer je predugo bio bez kiseonika.

“Ovo je velika tragedija”, kaže šef dečje bolnice Klaus Šmit (Klaus Schmitt).

Usled gušenja u Austriji godišnje premine u proseku troje dece. Uglavnom se uguše malim delovima hrane ili pak delovima igrački. Lekari savetuju da se u ovakvom slučaju dete položi na stomak i šakom udara u leđa, u deo između lopatica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja