(FOTO) PUTINOV PRIJATELJ: Stiven Sigal na vojnoj paradi u Moskvi!
Foto: Pt Tviter

70 godina nad pobedom nad fašizmom

(FOTO) PUTINOV PRIJATELJ: Stiven Sigal na vojnoj paradi u Moskvi!

Planeta -
Američki glumac je veliki prijatelj sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom

Američki glumac Stiven Sigal prisustvovao je vojnoj paradi u Moskvi povodom 70 godina od pobede nad nacizmom.

Sigal je veliki prijatelj sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Naime, na početku novog Putinovog mandata 2012. odnosi dve zemlje su još više zahladneli jer je prvi čovek Rusije odlučio da kontrira Obami time što nije želeo da stopira isporuku oružja režimu Bašara al Asada.

A onda dolazi do neočekivanog obrta. Usledio je pravi diplomatski šok - Putin predlaže glumca Stivena Sigala kao ruskog počasnog konzula za Kaliforniju i Arizonu i time ga promoviše u potencijalnog posrednika između Bele kuće i Kremlja.

Sigal je pravi čovek da "povuče sa ivice" odnose Rusije i SAD, rekao je Putin prema tvrdnjama četvorice sadašnjih i bivših zvaničnika Amerike. Ovo doduše ne bi trebalo mnogo da čudi jer Sigal dobro poznaje Rusiju. Njegova baka je poreklom iz Vladivostoka a dobar je prijatelj i sa šefom Kremlja.

Na današnjoj paradi učestvovalo je više od 140 borbenih aviona i helikoptera, a prvi put je prikazani borbeni avioni četvrte "plus plus" generacije, "Su-30" i "Su-35", kao i modernizovani jurišni helikopteri "Mi-35M" i školski "Ansat-U". Rusija je kao jednu od glavnih atrakcija prikazala i tenk nove generacije "armata T-14", a proizvođač vatrenog oružja "Kalašnjikov" je predstavio modernizovanu verziju jurišne puške AK-74M.

Na današnjoj paradi učestvovala je i garda Vojske Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track