BANKAR LOPOV: Novac štediša umesto u sef stavljao u svoj džep!
Foto: Think

OPLJAČKANI I PREVARENI

BANKAR LOPOV: Novac štediša umesto u sef stavljao u svoj džep!

Austrija -
Bankarski savetnik jedne renomirane austrijske banke odlučio je da nagomilane kockarske dugove otplati novcem svojih klijenata!

SANKT PELTEN - Gunter S. (Guenther S. 48) preko dana bio je dobar muž, brižni otac i uspešni bankarski savetnik jedne renomirane banke u južnoj Donjoj Austriji. Međutim noći je provodio u bordelima ili kockajući se po kazinima.

Vremenom njegovi kockarski dugovi bili su sve veći i veći, pa je odlučio da ih otplati novcem svojih štediša! On je tako godinama krao evre sa štednje svojih klijenata. Utvrđeno je da je oštetio oko 30 štediša i ukrao čak 1,3 miliona evra.

Ovaj bankarski savetnik, inače otac troje dece, jednostavno je klijentima predavao štedne knjižice u koje je upisivao štedne uloge, ali ih nije zavodio i prosleđivao u bančin sef već u svoj džep. Kako je radio sam u banci, on je ostao neotkriven godina. Pljačka je razotkrivena kada je posle nekoliko godina jedna žena pokušala da podigne novac u drugoj filijali, i videla da na štednoj knjižici nema ni jednog centa.

Bivši bankarski službenik i finansijski savetnik u ponedeljak je osuđen pred Okružnim sudomViner Nojštat (Wiener Neustadt) na tri godina bezuslovne kazne zatvora zbog pronevere i 88 prevara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track