(FOTO) KRENULI U NOVU KUĆU I PODLETELI POD VOZ : Poginulo troje dece i njihovi roditelji!
Foto: ORF/Bernhard Wangler

PORODIČNA TRAGEDIJA U AUSTRIJI

(FOTO) KRENULI U NOVU KUĆU I PODLETELI POD VOZ : Poginulo troje dece i njihovi roditelji!

Austrija -
U smrskanom automobilu bila je osmočlana porodica, a na licu mesta poginulo je troje od šestoro dece i njihovi roditelji, saopštila je policija

PRUGSTAL - Pet osoba poginulo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak uveče dogodila u Donjoj Austriji.

Automobil u kom je bila osmočlana porodica udario je voz, kod Prugstala na Elaufu (opština Šajbs) (Prugstall an der Elauf, Bezirk Scheibbs). U smrskanom automobilu na licu mesta poginulo je troje dece i njihovi roditelji, a još troje dece je teško povređeno, saopštila je policija. Dve teško povređene devojčice od 4 i 5 godina smeštene su u bolnicu u Lincu, a dvanaestogodišnji dečak u kliniku u Sankt Peltenu (St. Pölten), saopštava OAMTC (ÖAMTC). Baumšlager kaže da su lekari optimistični po pitanju zdravstvenog stanja troje povređene dece.

Kako Austrijska železnica (ÖBB) izveštava, nesreća se dogodila u 18.48 na deonici puta glavne saobraćajnice Erlauftal, koju seče pruga. Taj deo puta, kao ni drugi na tom pravcu, nisu osigurani zaštitnom rampom, ali je prelaz obeležen stop tablom i Andrejevim krstom. Potparol policije, Johan Baumšlager (Johann Baumschlager) saopštio je da vozač automobila nije stao.

Kada je krenuo preko pruge na njega je naleteo voz, a mašinovođa (41) tvrdi da nije mogao da (41) zaustavi voz na vreme i izbegne tragediju. Od jačine udarca vukao automobil 100 metara po pruzi dok nije uspeo da se zaustavi.

Kako austrijske novine Krone izveštavaju, u automobilu marke “seat alhambra” nalazila se porodica, koja je krenula ka svojoj novoj kući u Fajhsenu (Feihsen). Dva vatrogasna tima sa 40 vatrogasaca učestvovali su u izvlačenju tela i spašavanju povređenih iz smrskanog automobila. Mesto nesreće izgledalo je stravično. Ubrzo su pristigli ostali članovi porodice ali je hitna pomoć morala i njima da ukaže pomoć jer im je pozlilo od šoka.Na žalost nije prvi put da je na glavnoj saobraćajnici Erlauftal, došlo do sudara voza i putničkog uatomobila, ali je ovo do sada najteža nesreća i sa najvećim brojem žrtavaga. U području Šajbs, 19. marta automobil se sudario sa vozom i tada su poginule dve žene starosti 60 i 84 godine, potom je 17. aprila u sudaru sa vozom poginuo momak (21) koji je u kolima bio sa devojkom (21).

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track