DOBRILOVIĆ: Građani poslali veliko upozorenje SPÖ i vladajućoj koaliciji!

Uspon slobodaraca u Štajerskoj i Burgenlandu

DOBRILOVIĆ: Građani poslali veliko upozorenje SPÖ i vladajućoj koaliciji!

Austrija -
Posebno ohrabruje činjenica da je u Štajerskoj za slobodarce glasalo čak 61 odsto radničke populacije, kaže Dobrilović

BEČ - Konstantin Dobrilović, predsednik austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme (CFP), kaže za Kurir da su rezultati pokrajinskih izbora u Štajerskoj i Burgenlandu pokazali da je biračima dosta politike SPÖ i da žele promene i konstruktivnu politiku u kojoj će se i oni nešto pitati. Posebno, kaže Dobrilović, ohrabruje činjenica da je u Štajerskoj čak 61 odsto radničke populacije glasalo za slobodarce, koji polako, ali sigurno postaju nova radnička, narodna stranka u Austriji.

"Ovo je, u isto vreme i upozorenje saveznoj koaliciji, ali i vlastima u Beču da će im građani uspostaviti račune. Osvojenih 27 odsto u Štajerskoj nam je dodatni vetar u leđa i dokaz da je FPÖ na pravom putu sa temama koje se tiču života ljudi u Austriji. Radikalni islamizam i doseljavanje azilanata muške populacije starih od 20 do 30 godina, a ne dece i nemoćnih žena svakako su za građane Austrije važni problemi, a mi smo otvorili te teme", ocenjuje Dobrilović.

On podseća da posle pokrajinskih izbora na jesen u Gornjoj Austriji i Beču, Austriju 2018. čekaju savezni izbori.

"Ovo je poruka svim glasačima i onima koji nisu glasali za FPÖ da uporede nas i ostale i vide ko zastupa interese običnih građana", poručuje Dobrilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track