ISPOVEST SUPRUGE ALENA RIZVANOVIĆA: Bila sam robinja, bez njega i svekrve nisam smela ni u dvorište!
Foto: Orf

Šokantno svedočenje

ISPOVEST SUPRUGE ALENA RIZVANOVIĆA: Bila sam robinja, bez njega i svekrve nisam smela ni u dvorište!

Austrija -
Moje je bilo samo da kuvam, čistim i pazim decu. Tukao me je rukama i nogama, čak i dok sam bila trudna. Napolje nisam smela bez njega ili njegove majke i oca, kaže Elena Rizvanović

BEČ - "Želeo je da budem robinja koja će da mu rađa decu", ovako je svoju ispovest pred kamerama Austrijskog javnog servisa ORF započela Elena (26), supruga napadača iz Graca Alena Rizvanovića (26).

"Moje je bilo samo da kuvam, čistim i pazim decu. Tukao me svakoga dana, rukama i nogama, čak i dok sam bila trudna. Napolje, ili bili gde van kuće nisam smela bez njega ili njegove majke. Mogla sam da izađem i kada bi njegov otac bio napolju. Osećala sam se kao zatvorenik, bez ikakvih prava, oduzeo mi je mobilni i pasoš", kaže Elena.

Ona i Alen upoznali su se preko interneta. Slao joj je predivne poruke ljubavi, a onda se ona pre četiri godine iz Bosne preselila kod njega u Karsdorf kod Graca. Već od prve godine braka postao je nasilan.

Insistirao je da nosim maramu, a jednom prilikom u Bosni uperio je pištolj u mene i zapretio da će me ubiti i baciti u reku. Pretio je i da će platiti nekoga da ubije moga brata, oca i majku", kaže kroz suze Elena.

Kulminacija nasilja dogodila se kada je zatražila razvod. Tada ju je najbrutalnije tukao sve dok nije pozvala majku koja ga je prijavila policiji. Posle toga Alen je morao da se odseli i bio mu je zabranjem pristup porodici. Elena je sa sinovima otišla u sigurnu kuću.

Tri nedelje nakon toga Rizvanović je počinio masakr u centru Graca kada je u naletu kolima i nožem usmrtio troje i povredio 34 osobe.

"Jako mi je žao zbog onoga što je uradio. Sada samo želim sa decom da se sklonim na sigurno", kroz suze kaže Elena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track