PREDAO SE POSLE ŠEST GODINA: Šaćirović izrešetao čuvara srpskog kluba u Beču!
Foto: Arhiva Austrijske Policije

KONAČNO IZA REŠETAKA

PREDAO SE POSLE ŠEST GODINA: Šaćirović izrešetao čuvara srpskog kluba u Beču!

Austrija -
Osnovano se sumnja da je Mirsad Šaćirović u aprilu 2009 ubio Dalibor S. (29) čuvara noćnog kluba "Viva" u Beču

BEČ - Mirsad Šaćirović (54), osumnjičen za ubistvo u Beču predao austrijskoj policiji posle šest godina provedenih u bekstvu. Ovaj državljanin Srbije rodom iz Novog Pazara, do juče je bio jedan od trojice na listi "Most Wanted" austrijskog Saveznog minsitarstva unutrašnjih poslova. Danas je konačno skinut sa nje, nakon što se juče predao policiji u Beču.

Šaćirović se osnovano sumnjiči da je u aprilu 2009, pucnjima iz pištolja ubio čuvara srpskog noćnog kluba "Viva" u ulici Nordvestbanštrase (Nordwestbahnstraße) u 20. bečkoj opštini (Brigittenau). Tada je stradao 29-godišnji Dalibor S. Ubica mu je prišao i ispalio u njega sedam metaka. Dalibor je sa sa četiri pogođen u grudi, rame i nadlakticu. On je ostao na mestu mrtav.

Ubica je potom ranio i 44-godišnjeg vlasnika kluba, Dejana N., mecima u trbuh i nalakticu. Atentator je posle toga ispalio jedan metak i u jednog slučajnog svedoka, prolaznika, ali ga je srećom promašio. Udario ga je potom, te pobegao sa jednom saučesnicom, mlađom ženom svetlije kose.Posle zločina Šaćirović je prebegao u Srbiju, odakle nije mogao, zbog neodgovarajućih propisa, biti isporučen Austriji, pišu bečki listovi.

Bečka policija, koja sumnja da je reč u mafijaškom obračunu, kaže da je ubistvo bilo naručeno. Šaćirovićova predaja je dogovorena preko advokata iz Srbije, koji je stupio u kontakt sa austrijskim vlastima, piše bečki list Hojte (Heute).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track