(FOTO) HRVAT NAPRAVIO HAOS NA PUTU: Potpuno izgorela dva automobila i kamp prikolica!
Foto: Printscreen Krone.at/ Asfinag

LANČANI SUDAR U ŠTAJERSKOJ

(FOTO) HRVAT NAPRAVIO HAOS NA PUTU: Potpuno izgorela dva automobila i kamp prikolica!

Austrija -
Kod tunela Pirn u Šatajerskoj posle lančanog sudara vozila su se zapalila ali srećom niko nije povređen

GRAC - Juče su potpuno izgorela dva automobila i jedna kamp prikolica, na autoputu preko alpskog prevoja Pirn (Pyrhn) u Štajerskoj.

Nesreća se dogodila ispred istoimenog tunela Pirn. Osim vozila, koja su potpuno uništena, srećom niko nije stradao niti povređen. Svi koji su se nalazili u zapaljenim automobilima uspeli su na vreme da ih napuste, pre nego što su se pretvorila u baklju.Zbog kvara na kamionu vozač (43) iz Hrvatske stao je oko 06.45 ispred tunela Pirn, a za njega se zaustavio 57-godišnji Rumun koji je vozio automobil sa prikolicom za kampovanje, koji je krenuo za Nemačku. Međutim na njega je u naletela žena iz Graca, koja nije primetila ispred sebe zaustavljen automobil sa prikolicom i zbog čega nije uspela da zaustavi auto na vreme.

Od siline udara zapalila su se oba vozila i prikolica. Žena, Rumun i njegov suvozač uspeli su na vreme da se evakuišu i udalje od vatre. Vatrogasci iz obližjneg Ibelbaha (Übelbach) su brzo ugasili požar u kojem su oba automobila, zajedno sa prikolicom, potpuno izgoreli.

Autoput je zbog ove nesreće bio zatvoren više sati za saobraćaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track