A SAMO JE HTEO DA POMOGNE: Austrijanac ostao bez 700 evra!
Foto: Reuter, 11. 6.2015

DRUMSKE BANDE VREBAJU

A SAMO JE HTEO DA POMOGNE: Austrijanac ostao bez 700 evra!

Austrija -
Austrijska policija uspela je da uhvati drske lopove iz Rumunije pre nego što su prešli češku granicu

LINC - Austrijanac koji je hteo na autoputu da pomogne "čoveku u nevolji", nije ni slutio da je uhvaćen u klopku lopova.

Naime ovaj čovek je bio žrtva beskrupulozih drumskih pljačkaša. Njega je u subotu oko 21 sat, kod gradića Haida, na zapadnom autoputu za Linc, zaustavio jedan vozač automobila sa rumunskim tablicama. Ovaj Austrijanac, koji stanuje u okolini Linca i koji je krenuo kući, stao je da vidi o čemu se radi.

"Vraćam se kući u Bukurešt, a ostao sam bez benzi i novca, molim vas da mi pomognete", rekao mu je ovaj kako se pokazalo prevarant. Čovek je video da je u kolima žena sa devojčicom, i još jedan muškarac i rekao Vozaču da ga prati do obližnje benzinske pumpe.

Kada su stigli do pumpe natočio je gorivo u automobil Rumuna i platio 70 evra za benzin. Međutim tada je doživeo šok jer mu je Rumun prislonio nešto tvrdo i naredio mu de preda ostatak novca iz novčanika. Austrijanac je u strahu da ima pištolj u ruci dao oko 700 evra gotovine koliko je imao u novčaniku. Kada je pokupio novac Rumun je ušao u svoja, kola i pobagao.

Opljačkani Austrijanac je međutim pojurio za njim, i zabeležio broj registarskih tablica. Odmah je pozvao policiju i prijavio pljačku. Pljačkaši su uhvaćeni 40 kilometara od mesta događaja, kod jednog tunela na 30 kilometara od češke granice. Novac je vraćen Austrijancu, a protiv Rumuna je podneta krivična prijava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja