IGRA SE PRETVORILA U HOROR: Dečak (2) hteo da naduva balon, a onda završio u bolnici!
Foto: Profimedia

JEDVA SPASILI DETE

IGRA SE PRETVORILA U HOROR: Dečak (2) hteo da naduva balon, a onda završio u bolnici!

Austrija -
U stanu jedne bečke zgrade policajci su zatekli očajnog strica koji je pokušavao da pomogne bratancu koji se gušio

BEČ - Dvojica policajaca, koji su u bečkoj Brajtenfurtskoj ulici (Breitenfurterstraße) bili na uviđaju zbog jedne provale, prekinuli su ovaj posao kada im je radiom javljeno da je "jedan dvogodišnji dečak u životnoj opasnosti".

Odjurili su odmah u Defregerovu ulicu (Defreggerstraße), koja je takođe u 12. bečkoj opštini (Meidling). U stanu jedne zgrade policajci su zatekli očajnog strica koji je pokušavao da pomogne bratancu koji se gušio. Mališanu, koji je prethodno pokušavao da naduva jedan balon sa vodom, on se zaglavio u dušniku. Odatle nije mogao da ga izvadi ni stric, niti pristigli policajci.

Nisu se usudili da daju dečaku ni veštačko disanje, da ne bi pogoršali situaciju, ali su mu svo vreme, do dolaska lekara, masirali srce. Ubrzo je u stan stigao i lekar, specijalista hitne pomoći. On je napokon uspeo, dugačkom pincetom, da izvuče plastični balon iz grla dečaka. Međutim dečak nije disao. Tek posle minut-dva dečak je počeo samostalno da diše, a ubrzo mu se normalizovao i puls.

Mališan je ipak sanitetskim helikopterom prebačen u SMZ-Ost, veliku bečku bolnicu u 22. bečkoj opštini. gde su ga lekari stavili u indukovanu komu. DEčaku se ubrzo stabilizovalo stanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track