(VIDEO) INCIDENT NA AUSTRIJSKOJ GRANICI: Napale ministarku policije, njen saradnik preterao!
Foto: Prinskrin Yt

Prelaz Nikelsdorf

(VIDEO) INCIDENT NA AUSTRIJSKOJ GRANICI: Napale ministarku policije, njen saradnik preterao!

Austrija -
Ministarkinom pratiocu u bolnici su utvrdili nagnječenja tkiva, ali je on potom javno priznao da je preterano delovao u svojoj obrambenoj reakciji

BEČ - Internetom kruži video snimak na kojem se vidi da je u subotu poslepodne na austrijskom graničnom prelazu Nikelsdorf prema Mađarskoj došlo do verbalnog, potom i fizičkog sukoba, guranja i psovanja između jedne mlađe žene i saradnika austrijske ministarke unutrašnjih poslova Johane Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner, ÖVP).

Na snimku se vidi i čuje kako žena kreće u pravcu ministarke i nekoliko puta ponavlja:

"Gospođo ministarko, šta radite ovde!?". Jedan muškarac iz ministarkine pratnje je nešto odgovorio, nakon čega su se verbalni napadi usmerili na njega. Potom je on grublje odgurnuo agresivnu ženu. Odmah zatim je nastalo koškanje više ljudi, koje su napokon razdvojili sanitetski radnici i policajci.

Žena kaže da ju je ministarkin saradnik nasilno bacio na tlo, a on je od jednog muškarca iz ženinog društva dobio dva udarca šakom, jedan u rebra, drugi u rame (to se ne vidi na snimku, na čijem kraju se samo čuje svađa).

Ministarkinom pratiocu su u bolnici utvrdili nagnječenja tkiva, ali je on potom javno priznao da je "preterano reagovao" u svojoj "obrambenoj reakciji", jer se osećao nepravedno napadnut uvredama najgore vrste od žene koaj je vikala i jednog muškarca koji je bio pored nje.

"Uprkos svemu, veoma mi je žao", izvinio se ministarkin saradnik. On dodaje da su aktivisti sa kojima su se sukobili, "od početka bili ekstremno agresivni", te da mu je potpuno nejasno zašto su se uopšte osećali isprovocirani prisustvom ministarke na granici.

"Došli smo samo da se zahvalimo i pitamo da li još nešto nedostaje ljudima koji tu pružaju pomoć".

Odgurnuta žena, koja je vikala na ministarku i njenu pratnju, kaže da ona i njeni drugovi neće ćutati, da će podneti krivičnu prijavu za fizički napad.

Ona traži da Mikl-Lajtner odmah podnese ostavku i da otpusti svog nasilnog saradnika!

http://www.youtube.com/watch?v=egA-X1qLMnQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track