VELIKA AKCIJA U AUSTRIJI: Samarićani i Pošta Austrije sakupljaju pomoć za izbeglice!

Solidarnost

VELIKA AKCIJA U AUSTRIJI: Samarićani i Pošta Austrije sakupljaju pomoć za izbeglice!

Austrija -
Dovoljno je samo na paket napisati "#willkommenspaket 1005 Wien" i pošiljka će biti otpremljena u bečku poštu u kojoj se sakuplja pomoć

BEČ - Radnički savez Samarićana Austrije, humanitarna organizacija koja u prvom redu pruža pomoć starima i bolesnima, započela je sa Poštom Austrije veliku akciju pomoći izbeglicama.

Do 31. oktobra svako ko želi da pokloni stvari, može da ih preda u bilo kojoj poštanskoj filijali ili kod "poštanskih partnera", prodavnica koje imaju ugovor sa Poštom Austrije. Dovoljno je samo na paket napisati "#willkommenspaket 1005 Wien" i pošiljka će biti otpremljena u bečku poštu u kojoj se sakuplja pomoć.

Potrebna su sredstva za higijenu (šamponi, ulošci, pelene, proizvodi za higijenu i negu dece, deterdženti i druga sredstva za pranje), igračke, arapsko-nemački rečnici, dečja hrana i hrana sa dužim rokom trajanja (pirinač, testenina, konzerve). Detalji i aktuelna obaveštenja nalaze se na www.post.at/willkommenspaket.

Ovako pristigle stvari u poštu 1005 Beč otpremaju se u centralno skladište Radničkog saveza Samarićana, odakle se, prema potrebi, upućuju izbeglicama širom Austrije. Ograničena je jedino težina paketa, na maksimalno 31,5 kilograma, kao i dimenzije. Paket ne sme biti duži od dva metra, pri čemu zapremina ne sme biti veća od 3,6 metara. Roba mora biti zapakovana, jer pošta ne može primiti stvari u tašnama ili torbama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track