SALCBURG PREBUKIRAN IZBEGLICAMA: Situacija u gradu svakim danom sve teža!
Foto: Ap

Kriza

SALCBURG PREBUKIRAN IZBEGLICAMA: Situacija u gradu svakim danom sve teža!

Austrija -
U proteklom periodu centri su se u jutarnjim satima praznili, ali to sada nije situacija. Dan počinjemo potpuno popunjeni“, kaže portparol grada

BEČ - Situacija po pitanju izbeglica u Salcburgu postaje sve teža, upozoravaju gradske vlasti.

Sva tri centra za smeštaj za izbeglice su u potpunosti ispunjena, rekao je portparol grada Johanes Grajfeneder u izjavi APA. „

Jedan vanredni voz koji je tokom noći prevezao oko 380 izbeglica u Linc, kao i zatvaranje železničke stanice, bile su neophodne mere kako bi se stanje stavilo pod kontrolu.

"U proteklom periodu centri su se u jutarnjim satima praznili, ali to sada nije situacija. Dan počinjemo potpuno popunjeni“", objasnio je on.

Jedan broj građana je ponudio smeštaj za više desetina izbeglica. „Svakodnevno u Salcburg pristiže 49 međunarodnih vozova.

Ako u svakom od njih ima samo 10-15 izbeglica možemo da izračunati šta to znači“, ukazao je Grifeneder dodajući da je realnost potpuno drugačija i da u proseku u svakom vozu ima između 40 i 50 izbeglica.

On je dodao da je u četvrtak svega 200 izbeglica pušteno u Nemačku preko prelaza u Frajlasingu, što znači čekanje od deset dana za 2.000 izbeglica koliko ih trenutno ima u Salcburgu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track