DRAMA ZBOG AVIONA: Putnici napali češku posadu jer se plaše da lete sa njima
Foto: AP

Šokantno

DRAMA ZBOG AVIONA: Putnici napali češku posadu jer se plaše da lete sa njima

Planeta -
Nesporazum nastao kada je jedna izraelska kompanija unajmila češki avion sa mešovitom posadom

PRAG - Putnici čarter leta iz Tel Aviva u Parizu napali su posadu aviona češke kompanije "Travel Servis" koja je trebalo da ih preveze i tražili da se promeni avion i kompanija, zato što se plaše da lete sa Česima ili bilo kojom kompanijom osim izraelske, javljaju danas češki mediji.

Jučerašnji čarter let češkog aviona sa mešovitom posadom, češkim pilotima i stjuardesama uz dva izraelska stjuarda, unajmila je izraelska aviokompanija "Arkija". Međutim, još na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu putnici su počeli da se svađaju, psuju i napadaju češke stjuardese i bučno zahtevaju da ih preuzme neka izraelska kompanija jer se plaše da lete sa Česima.

Putnike je smirila tek intervencija izraelske policije ali neki od njih su odbili da uđu u češki avion.

"Platio sam da letim s izraelskom kompanijom a ne sa Česima. Bezbedno se osećam samo s izraelskom aviokompanijom", objasnio je za lokalne medije jedan ogorčeni putnik. "Arkija" je potvrdila incident i navela da je šokirana, posebno zato što češki avioprevoznik "Travel Servis" spada u najpouzdanije čarter kompanije u Evropi, a svoje putnike na njegove letove redovno šalje nekoliko izraelskih kompanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track