NIKODIJEVIĆ ČESTITAO IZBORNU POBEDU HOJPLU: Građani Beča još jednom su vam dali podršku!
Foto: Beta, Mihael Hojpl, SPO

PORUKA IZ BEOGRADA

NIKODIJEVIĆ ČESTITAO IZBORNU POBEDU HOJPLU: Građani Beča još jednom su vam dali podršku!

Austrija -
U ime građana Beograda, još jednom želim da zahvalim na nesebičnoj pomoći koju je Beč uputio našim sugrađanima u danima velikih poplava, poručio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević uputio je čestitku gradonačelniku Beča Mihaelu Hojplu povodom izborne pobede na lokalnim i regionalnim izborima Grada Beča.

"Želim da vama i vašim saradnicima čestitam još jednu izbornu pobedu. Građani Beča vam čitav niz godina daju podršku za politiku koju vodite i za način kojim upravljate evropskom i svetskom metropolom", poručio je Nikodijević. On je naveo da je zahvaljujući Hojplu, Beč na listama i anketama najpoželjnijih gradova sveta za život i već decenijama u samom vrhu. "Koristim ovu priliku i da vam još jednom, u ime građana Beograda, zahvalim na nesebičnoj i pravovremenoj pomoći koju je Beč uputio našim sugrađanima u danima velikih poplava koje su pogodile opštinu Obrenovac", rekao je Nikodijević u čestitki.

Beč i Beograd, dodao je, održavaju kontitnuitet veoma dobrih odnosa, kako neposrednom komunikacijom rukovodstava dva grada i regiona Beč, tako i kontaktima poslovnih ljudi, kulturnom i sportskom saradnjom, koja ima sve više uspeha.

"U želji da dobru komunikaciju nastavimo u istom duhu i da otvorimo nova polja saradnje, imam zadovoljstvo i privilegiju da vas i vaše saradnike, pozovem da posetite Skupštinu Beograda i budete naš gost", zaključio je Nikodijević, a saopštila Gradska uprava.

Socijaldemokratska partija Austrije pobedila je na gradskim, pokrajinskim i lokalnim izborima održanim 11. oktobra, a sinoć je započela koalicione pregovore sa Strankom zelenih sa kojom je vladala u prethodnom mandatu. Mihael Hojpl, koji je 21 godinu na čelu grada i pokrajine Beč je, prema danas objavljenim zvaničnim rezultatima izbora, osvojio još jedan mandat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track