OVAKO ĆE IZGLEDATI STADION FK AUSTRIJA: Stara arena dobija četiri zvezdice do 2018. godine!
Foto: Printscreen Heute.at

MENJA SE I IZGLED 10.BEČKE OPŠTINE

OVAKO ĆE IZGLEDATI STADION FK AUSTRIJA: Stara arena dobija četiri zvezdice do 2018. godine!

Austrija -
Ukupna vrednost investicije je 48 miliona evra. Oko stadiona će novi izgled dobiti i čitav ovaj deo grada u opštini Favoriten

BEČ - Kultni fudbalski klubovi Rapid i Austria, bečki ekvivalenti beogradskih klubova Partizana i Crvene Zvezde, izazivaju pažnju šire javnosti svojim delima, ne samo sportskim.

FK Austria je promovisala kako će, kroz tri godine, izgledati njen temeljito renoviran stadion u Beču, zvan Đenerali Arena (Generali Arena). Od 7. novembra maketa stadiona može se videti u bečkoj prodavnici memorabilija ovog fudbalskog kluba. FK Austria će odigrati još samo 12 ovosezonskih ligaških mečeva na starom stadionu.

Početkom 2016. počinje njegova obnova. Građevinska dozvola je već izdata, posle procedure u koju je bilo uključeno čak 17 bečkih magistrata (gradskih upravnih odelenja). Na stadionu će biti potpuno nova severna tribina, na dva sprata i podzemna garaža, kao i luksuzan, VIP klub za 800 osoba. Urađen je novi projekat centra za treninge, kao i prostori fudbalske škole za mlade. Do svih mesta na stadionu moćiće da se stigne i kolicima. Završetak radova je planiran za leto 2018.

Posle obnove će stadion primati do 17.500 gledalaca na domaćim mečevim odnosno do 15.000 na međunarodnim utakmicama. Tu će se moći igrati sve utakmice do polufinala Lige šampiona. Ukupna vrednost investicije je 48 miliona evra. Oko stadiona će novi izgled dobiti i čitav ovaj deo grada, koji je u 10. bečkom okrugu, opštini Favoriten.

Markus Krečmer (Markus Kraetschmer), finansijski direktor FK Austrije, kaže da će, "za razliku od našeg najljućeg rivala" (tu misli na bečki Rapid, naravno), preuređen stadion Austrije biti usklađen sa širim urbanističkim konceptom. U Viola parku, gde je stadion Austrije (park se ovako ne zove slučajno tradicionalna boja FK Austrije je ljubičasta), planira se i izgradnja 700 do 800 stanova, kao i jedne škole, a ovdašnji kružni tok javnog gradskog saobraćaja će biti spojen sa bečkim metroom linije U1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track