UŽASNO: Povocem zadavio ženu (41) pa iskasapio njenog psa, osuđen na 18 godina zatvora!
Foto: Printscreen Osterreich

KRVAVI PIR U DONJOJ AUSTRIJI

UŽASNO: Povocem zadavio ženu (41) pa iskasapio njenog psa, osuđen na 18 godina zatvora!

Austrija -
Ubica Mihael H. (35) je posle ubistva Doris P. (41) ostavio poruku na Fejsbuku da je on ubica i loš čovek

TRAUN - Austrijanac Mihael H. (Michael H. 35), koji je u maju ove godine psećim povocem zadavio svoju devojku Doris P. (41), a onda i njenog psa, osuđen je na 18 godina zatvora.

Na sudu Mihael je priznao da je ubio svoju partnerku Doris u mestu Traun u Gornjoj Austriji, gde su živeli. On je rekao da je bio veoma pijan, i da su se posvađali pa je ujednom momentu dohvatio povodac za psa i njime udavio ženu.

Žrtva Doris P. Foto printscreen kurier.at
Žrtva Doris P. Foto printscreen kurier.at

"Jesi li to želela?", kaže da je rekao posle ubistva i zaspao kraj nje na podu. Četiri sata kasnije se probudio, preneo ubijenu u krevet, pa onda, kako kaže "iz sažaljenja", nožem ubio i njenog psa Odina. Mihael je posle zločina uzeo svog psa i sa njim se otišao na put. On je pre toga ostavio poruku za kćerku ubijene: "Mihi, volim tvoju mamu, volim tebe i volim Odina. Počivali u miru."

Sa železničke stanice u Lincu je poslao SMS poruku bratu ubijene da je Doris mrtva i da je on ubica. Pored toga, na fejsbuku je objavio da je on ubica i "loš čovek". Tokom puta za Češku nazvao je i svoju majku, pa i njoj priznao zločin.

ubica Mihael H. Foto printscreen kurier.at
ubica Mihael H. Foto printscreen kurier.at

Brat i kćerka ubijene su otkrili leš i obavestili policiju. Policija je ubrzo objavila međunarodnu poternicu za ubicom, jer su otkrili da je pobegao u Češku. Sedam dana posle ubistva, Mihael se prijavio austrijskoj ambasadi u Pragu. Optužnica navodi da je Mihael čovek koji ima problema sa alkoholom i drogom, koji je veoma impulsivan i može biti izuzetno agresivan.

On je već osuđivan 2004. na četiri meseca zatvora uslovno, jer je Doris prebio i slomio po drugi put nosnu kost. Psihijatrijski veštak je utvrdio da je Mihael uračunljiv. Porota nije uvažila argument odbrane da je reč o ubistvu u afektu, iako je jasno da je veza Mihaela i Doris bila problematična. Rastajali su se i ponovo obnavljali vezu.

"Nismo mogli jedno bez drugog, a nismo mogli ni zajedno. Žao mi je za ono šta se desilo", rekao je Mihael u sudu, te dodao da ne zna kako je to mogao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track