AUSTRIJA OSUDILA NAPAD U NICI Kern: Ovo je udar na evropske vrednosti, toleranciju, ljud
Foto: Reuters

telegrami saučešća

AUSTRIJA OSUDILA NAPAD U NICI Kern: Ovo je udar na evropske vrednosti, toleranciju, ljud

Austrija -

BEČ - Austrijski kancelar Kristijan Kern najoštrije je danas osudio teroristički napad u Nici i ocenio da je to napad na evropske vrednodsti

"Ovaj varvarski akt, u kojem je poginulo toliko ljudi, ispunjava nas tugom i zaprepašćenošću. Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama i u potpunosti smo solidarni sa Francuskom", navodi se u zajedničkom saopštenju Kerna i šefa poslaničkog kluba vladajuće Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) Andreasa Šidera.

Napad u Nici je udar na "naše vrednosti, toleranciju, ljudskost i demokratiju, koji ima za cilj sve koji se želažu za miroljubiv suživot", uveren je Kern.

On je naglasio da je poruka posle ovog napada da međunarodna zajednica neće dozvoliti da mržnja i nasilje unište osnovne vrednosti.

I ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc osudio je danas teroristički napad u Nici ocenjujući da je protiv terorizma potrebna globalna borba.

"I pored terorizma u Evropi je jasno da nećemo promeniti naš način života, i dozvoliti da nas nešto ogranični", poručio je šef austrijske diplomatije.

Kurc, koji danas putuje u Irak, istakao je da Evropa mora delovati protiv terorizma policijskim merama, kako bi se sprečilo da još više mladih budu zavedeni terorizmom. On je naglasio da se mora delovati protiv terorizma u Siriji i Iraku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track