UHAPŠEN ODBORNIK DESNIČARSKE FPÖ: Slobodarac razbio kebab štand i napao policajce!
Foto: Printscreen Heute.at

Izgubio svaku kontrolu!

UHAPŠEN ODBORNIK DESNIČARSKE FPÖ: Slobodarac razbio kebab štand i napao policajce!

Austrija -

KREMSMINSTER - Opštinski odbornik Slobodarske partije (FPÖ) Andreas Lener (A. Lehner) iz Kremsminstera (Kremsmünster) podneo je ostavku na svoj mandat, nakon što je u nedelju u mestu Adlvang (Adlwang) razbio jedan kebab-štand a zatim nasrnuo i na policiju.

Do ovog incidenta došlo je kada se dvadesetsedmogodišnji političar Slobodarske partije (FPÖ) u nedelju oko 23 sata posvađao sa vlasnikom kebab štanda oko religioznog klanja životinja.

Svađa je ubrzo eskalirala, jer je slobodarac pobesneo i pesnicom razbio staklo na štandu.Dvojica policajaca u civilu, koja su videla čitav događaj, odmah su prišla pobesnelom političaru i tražila mu da se legitimiše. Međutim on se nije ni tada smirio.

Naime, on je tada nastnuo na policajce i počeo da ih udara, pri čemu je jedan policajac zadobio lakše povrede.Lener je pokušao čak da pobegne iskoristivši trenutak kada se umešao njegov prijatelj i stao u njegovu odbranu. Međutim policija ga je ubrzo uhvatila i uhapsila.

Kod njega je pronađeno vatreno oružje, koje mu je zajedno sa dozvolom za oružje privremeno oduzeto. Prema navodima policije, privedena je i supruga političara zbog izrazito agresivnog ponašanja.U ponedeljak je objavljeno da je opštinski odbornik vratio svoj mandata a da je njegovo članstvo u stranci do završetka kaznenog postupka stavljeno u mirovanje.

Lener se izvinio zbog izazivanja incidenta koji je naneo štetu njegovoj stranci što kako je rekao nije bila njegova namera.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja