ZAHLAĐENJE OD SREDE: Hladni talas donosi sneg i kišu u Austriju!
Foto: Printscreen Krone.at

još malo toplih dana

ZAHLAĐENJE OD SREDE: Hladni talas donosi sneg i kišu u Austriju!

Austrija -

BEČ - Polje visokog vazdušnog pritiska doneće Austrijancima produženi sunčani vikend.

Zlatna jesen završava se od srede kada stiže hladni talas kojidonosi zahlađenje sa snežnim padavinama na planinama. Vremenske prognoze pokazuju da će se lepo, sunčano vreme propraćeno jutarnjim maglama i pokojim oblakom zadržati i u utorak, a vreme se menja od srede.

Mesta koja se nalaze sa severne strane Alpa će se od ranih jutarnjih sati naći pod gustim oblacima, koji će doneti snežne padavine na visinama preko 900 metara. Sa druge strane , južno od ovog planinskog venca se očekuje još nešto prepodnevnih sunčanih sati, koje će u poslepodnevnim časovima smeniti naoblačenje sa padavinama, takođe propraćeni delimično jakim udarima zapadnog i severozapadnog vetra.

Najviša dnevna temperatura će se kretati u rasponu od 11 do 13 stepeni celzijusa.U četvrtak će doći do novog zahlađenja sa dnevnim temperaturama između 8 i 11 stepeni , koje će snežnu granicu spustiti na oko 800 metara nadmorske visine.

Snežne padavine se do večeri očekuju u gornjoj Štajerskoj dok će se u Beču zadržati suvo i vetrovito vreme sa temperaturama koje će se kretati u intervalu od 11 do 13 stepeni Celzijusa. U petak se očekuje slično vreme.

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja