HOJPL POSLE 24 GODINE ODLAZI SA ČELA BEČA: Gradonačelnik sa najdužim stažom odlučio da se povuče!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

PREDAJE DUŽNOST LUDVIGU

HOJPL POSLE 24 GODINE ODLAZI SA ČELA BEČA: Gradonačelnik sa najdužim stažom odlučio da se povuče!

Austrija -

Mihael Hojpl, jedan od gradonačelnika sa najdužim stažom, povućiće se 24. maja sa mesta šefa pokrajinske i gradske vlasti.

Nakon skoro 24 godine provedene na funkciji gradonačelnika Beča Hojpl će predati dužnost nasledniku Mihaelu Ludvigu.

Ludvig, koji je trenutno pokrajinski i gradski ministar stanogradnje, izabran je 27. januara na mesto šefa Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u Beču, odakle se Hojpl povukao ranije.

On je najavio da će 14. maja biti, na stranačkoj sednici, donete dalje personalne odluke, pa je moguće da će on do preuzimanja nove dužnosti već rekonstruisati tim SPO u gradskim vlastima.

Ludvig za sada nije saopštio ko bi mogao biti nov u timu SPO u Beču, ali se pretpostavlja da će zameniti brojne ljude bliske Hojplu, koji su, pred izbore u stranci bili otvoreno protiv njega, a to su kadrovi poput ministarke finansije Renate Brauner, minsitarke zdravlja Sandra Frauenberger.

Ti kadrovi su ujedno i najveći protivnici otvaranja SPO prema Slobodarskoj partiji (FPO), koja bi na idućim bečkim izborima, koji bi trebalo da se održe do 2020. mogla biti značajan faktor za formiranje nove gradske i pokrajinske vlasti.

Ludvig predvodi krilo koje smatra da treba da bude otvoren za saradnju sa svima.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track