PREMIJER KANADE NEGIRA SPEKULACIJE Džastin Trudo: Kastro nije moj otac!
Foto: EPA, AP

Demantuje

PREMIJER KANADE NEGIRA SPEKULACIJE Džastin Trudo: Kastro nije moj otac!

Planeta -

Fidelov najstariji sin Kastro Dijaz-Balart, koji je nedavno izvršio samoubistvo, u oproštajnom pismu kanadskog političara nazvao polubratom

OTAVA - Kanadska vlada s premijerom Džastinom Trudoom na čelu demantovala je spekulacije da je pokojni kubanski lider Fidel Kastro zapravo otac predsednika vlade u Otavi!

Spekulacije da je Fidel Kastro biološki otac Džastina Trudoa traju još od kada je legendarni vođa Kubanske revolucije preminuo 2016. godine.

Patio od depresije

Međutim, spekulacije su dodatno pojačane nakon što je Kastrov sin prvenac Fidel Kastro Dijaz-Balart, poznatiji kao Fidelito, nedavno izvršio samoubistvo. Naime, Fidelito je navodno ostavio oproštajno pismo u kojem je kanadskog premijera Džastina Trudoa nazvao polubratom.

foto: AP

Kubanski mediji su posvetili veliku pažnju Fidelitovom samoubistvu. On je bio doktor nuklearne fizike i školovao se u Sovjetskom Savezu. Godinama je patio od teške depresije, koja je bila okidač za samoubistvo, koje je izvršio 1. februara. Vlada u Havani, kao i državni mediji nakon Fidelitove smrti nisu potvrdili da je on ostavio oproštajnu poruku.

- Navodi da je Fidel Kastro biološki otac kanadskog premijera Džastina Trudoa su neistiniti - navodi se u saopštenju vlade u Otavi.

Kanadski zvaničnici ističu da se Džastin Trudo rodio 25. decembra 1971. i da su njegovi biološki roditelji majka Margaret i Pjer Trudo, koji je takođe bio premijer Kanade.

foto: EPA

Roditelji na Kubi

Džastin je rođen nešto više od devet meseci nakon što su se njegovi roditelji venčali. Spekulacije da je Kastro Džastinov otac podgrevala je činjenica da je Margaret, majka premijera, 1976. bila na Kubi i sastala se s vođom revolucije. Margaret je imala 22 godine kad se udala za Pjera Trudoa, koji je imao 51 godinu. Ovaj brak je privukao veliku pažnju kanadskih medija i ne postoji ni minimum šanse da je Margaret posle venčanja mogla da otputuje na Kubu bez znanja javnosti.

foto: AP

DA LI STE ZNALI?

- Kanadski premijer je u braku od 2005. i ima troje dece

- Njegovi roditelji su se razveli kad je imao pet godina

- U kampanji je pozivao na legalizaciju marihuane

- Trudo za sebe tvrdi da je zakleti feminista

- Hobi mu je sakupljanje neobičnih čarapa

- Mlađi brat Majkl mu je poginuo u lavini 1998.

Foto: AP; EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kenedi je živ ili su ga ubili iluminati! 10 senzacionalnih teorija zavere o atentatu na DŽFK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja