Najnovije vesti

SRBI UHAPŠENI U AUSTRIJI:   Pink Pantere otkrio DNK!
Foto: Printscreen Kurier.at/policijska Arhiva

jurili ih godinu dana

SRBI UHAPŠENI U AUSTRIJI: Pink Pantere otkrio DNK!

Austrija

BEČ - Austrijska policija uspela je, godinu dana nakon pljačke jedne zlatare u Ajzenštatu, da reši ovo krivično delo.

Četvorica pljačkaša iz Srbije, za koje se pretpostavlja da su članovi "Pink Panter" bande, optuženi su da su 7. marta prošle godine opljačkali zlataru u pešačkoj zoni u Ajzenštatu. Jedan od njih pretio je prodavačici pištoljem, dok su dva saučesnika krali skupocene satove.

 

"Pronašli smo konkretne tragove, i uspeli da izdvojimo DNK materijal", rekao je glavni inspektor u ovom slučaju Alojz Lerner. On je rekao da je hapšenje bande rezultat duge saradnje vlasti u Austriji, Srbiji, Italiji i Nemačkoj.

"U okviru istrage smo nažalost shvatili da sa postojećim tehničkim mogućnostima nadzora dolazimo na granice mogućeg", napomenuo je Lerner.

Istakao je da je to veoma obeshrabrujuće, posebno ako se utvrdi da grupa kriminalaca pokušava da se formira u Austriji i da može da koristi stanove za skrivanje, a policija nije u stanju da obezbedi potrebni nadzor.


Naime, osumnjičeni su sve više koristili internet telefoniju za komunikaciju, koja ne spada pod policijski nadzor. Zbog toga policija traži da u borbi protiv kriminala ima mogućnost da nadzire i komunikacije preko internet-servisa kao što su "Vajber", "Votsap"...

 

Kurir.rs/tanjug

Foto ilustracija printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...