POLA AUSTRIJSKE VLADE U HRVATSKOJ: Članovi kabineta Sebastijana Kurca masovno odmaraju kod naših komšija
Foto: Reuters

neočekivano

POLA AUSTRIJSKE VLADE U HRVATSKOJ: Članovi kabineta Sebastijana Kurca masovno odmaraju kod naših komšija

Austrija -

Austrijski političari leto će iskoristiti za odmore, a veliki broj članova vlade provešće ga u Hrvatskoj na moru.

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen će letnji odmor provesti u svojoj kući u Kaunertalu, u pokrajini Tirol, gde namerava da mnogo šeta i čita. Par dana će provesti i u letnjoj predsedničkoj rezidenciji u Mircštegu u pokrajini Štajerskoj.

Kancelar Sebastijan Kurc tokom avgusta jednu nedelju provešće u Hrvatskoj, a ukoliko bude vremena jedan produženi vikend namerava da provede u Austriji, na nekoj planini ili jezeru. Vicekancelar Hajnc-Kristijan Sstrahe će, po ustaljenoj tradiciji, odmor sa decom provesti na Ibici, a prethodno će sa suprugom u Austriji da provede odmor šetnjama kroz prirodu, trčanjem i vožnjom bicikla.

Ministar za infrastrukturu i saobraćaj Norbert Hofer kaže da će najverovatnije na hrvatsko primorje na odmor. Pored njega će i ministar odbrane Mario Kunasek, koji se tek nedavno oženio, sa suprugom Sabrinom, i to sa kamp-kućicom krenuti na medeni mesec u Hrvatsku.

Isto tako i ministar obrazovanja Hajnc Fasman najavljuje da će letnji odmor provesti u Hrvatskoj, gde želi da jedri. Ministar finansija Hartvig Leger, takođe, kaže da će na odmor u Hrvatsku, na more.

Za sada još uvek nema fiksni plan ministar pravosuđa Jozef Mozer, koji najavljuje da odmor želi da provede sa porodicom. Ministarka za porodicu Juliane Bogner-Štraus namerava da se odmara kod kuće i otputovaće zbog toga u Sstajersku, gde će šestati u prirodi.

Ministarka poljoprivrede Elizabet Kestinger, koja uskoro treba da se porodi, tokom leta ne planira putovanje. Ministarka privrede Margareta Šrambek odlučila je da se odmara krajem jula, početkom avgusta, ali za sada nije odlučila gde će otputovati. Ministar vera i kulture Gernort Blimel želi odmor da provede baveći se sportom, kao i obilaskom Francuske.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track