AUSTRIJA POMAŽE BiH ZBOG MIGRANATA: Stigla prva donacija od 56 opremljenih šatora
Ilustracija, Foto: Reuters

humano

AUSTRIJA POMAŽE BiH ZBOG MIGRANATA: Stigla prva donacija od 56 opremljenih šatora

Austrija -

Uravnik odeljenja civilne zaštite pri austrijskom Ministarstvu unutrašnjih poslova tvrdi da je u šatore moguće smestiti 280 osoba.

Kontigent od 56 šatora dopremljen je u Bosnu i Hercegovinu iz Austrije i u četvrtak je predat vlastima te zemlje kako bi im se pomoglo da reše problem smeštaja sve većeg broja ilegalnih migranata koji tamo neprestano pristižu, a još se ne nazire nikakvo trajno rešenje za njihovo zbrinjavanje.

Johan Bezdeka, koji je u Sarajevo doputovao kako bi uručio tu donaciju predstavnicima Uprave civilne zaštite Federacije BiH, tvrdi da je reč o potpuno opremljenim šatorima u koje je moguće smestiti 280 osoba.

Po njegovim rečima na zahtev BiH za pomoć Austrija odgovorila u roku od 24 sata jer želi da doprinese efikasnom suočavanju sa problemom ilegalnih migracija. "Svesni smo stanja u celom regionu i ne želimo da dozvolimo da se

Austrija suoči sa istom situacijom u kojoj smo bili 2015. godine", izjavio je Bezdeka podsećajući na veliki migrantski talas koji je tada prouzrokovao ogromne probleme državama-članicama Evropske unije, ali i drugim zemljama na migrantskoj ruti.

Kurir.rs/Vijesti.hr

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track