Najnovije vesti

CEO SVET PRATI DRAMU NA TAJLANDU: Poznati milijarder hoće da pomogne u spasavanju dečaka koji su zarobljeni u pećini!
Foto: Reuters, Tanjug/ AP

u trci sa vremenom

CEO SVET PRATI DRAMU NA TAJLANDU: Poznati milijarder hoće da pomogne u spasavanju dečaka koji su zarobljeni u pećini!

Planeta

Američki milioner Ilon Mask rekao je da bi "sa zadovoljstvom pomogao" u spasavanju tajlandskog mladog fudbalskog tima, koji je već desetak dana zarobljen u pećini.

Jedan korisnik Tvitera je upitao Maska da li bi mogao nekako da pomogne spasilačkom timu.

"Pretpostavljam da tajlandska vlada sve drži pod kontrolom, ali ću sa zadovoljstvom pomoći ako postoji neki način da se to uradi", naveo je on u postu.

Podsetimo, dečaci i njihov trener pronađeni su u ponedeljak, 2. jula, devetog dana nestanka. Spasioci se utrkuju s vremenom jer se narednih dana očekuju nove padavine. Obilna kiša mogla bi da podigne nivo vode u pećini i ugrozi uzvišenje na kome je grupa našla utočište.

foto: Reuters

Tajlandski spasioci vode trku s vremenom pokušavajući da iz pećine, gde je 12 dečaka sa trenerom zarobljeno već 10 dana, ispumpaju što je više moguće vode da bi uz što manje rizika mogli da ih izvuku napolje, saopštili su danas zvaničnici.

foto: Reuters

Prema rečima vatrogasca, pojedini delovi prolaza koji vodi do mesta gde su dečaci pronađeni, potpuno su poplavljeni, tako da je za sada jedini način da izađu - ronjenje i to kroz mračne tunele, koje za iskusne ronioce traje po 6 sati.

foto: Tanjug/ AP

Mnogi dečaci ne znaju ni da plivaju, a morali bi da prođu osnovnu obuku iz ronjenja.

OVAKO IZGLEDA PAKLENA PEĆINA U KOJOJ SU ZAROBLJENI DEČACI SA TAJLANDA: Roniocima treba 4 sata da dođu do njih! Snimak pokazuje zašto je neverovatno teško izvući ih na slobodu (VIDEO)

Nije jasno da li će i kako Mask doprineti spasavanju – međunarodni timovi već su došli na lice mesta i pokušavaju da izvedu kompleksnu misiju. Ali, jasno je zašto se korisnik Tvitera obratio baš njemu – preduzetnik je trenutno veoma angažovan u bušenju podzemnih tunela, putem svoje kompanije "Boring”.

Mask u nekoliko velikih gradova u SAD, uključujući Los Anđeles, pravi podzemne mreže za superbrzi transport u okviru projekta "Lup”.

SVET NA NOGAMA! DEČACI U SMRTNOJ OPASNOSTI! Moramo ih spasti do nedelje, dolaze velike kiše i POTOPIĆE PEĆINU! U opticaju 3 plana, ronilac objasnio šta je NAJVEĆI PROBLEM (VIDEO)

Kurir.rs/Biznis insajder Foto: Reuters/AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...