ZA SAT I 20 MINUTA PUTIN UKRAO ŠOU Njujork tajms: Mlada je bila lepa, ali je ruski predsednik bio ZVEZDA (VIDEO)
Foto: Reuters/Roland Schlager

SVI PRIČAJU O TOME

ZA SAT I 20 MINUTA PUTIN UKRAO ŠOU Njujork tajms: Mlada je bila lepa, ali je ruski predsednik bio ZVEZDA (VIDEO)

Austrija -

Prisustvo ruskog predsednika na svadbi austrijske ministarke spoljnih poslova postalo je top tema svetskih medija, a Njujork tajms piše da je na venčanju mlada lepo izgledala, ali da je Vladimir Putin "ukrao šou".

Putin je manje od dva sata boravio u Austriji, gde je bio na venčanju ministarke Karin Knajsl sa kojom je i plesao.

"Gospodin Putin je privukao najviše pažnje iako je bio samo jedan od oko 100 ljudi pozvanih na venčanje", navodi list.

Njujork tajms primećuje da Putin pokazuje "majstorstvo pred kamerama", bilo da pozira bez majce na konju, igra sa Tatarima ili vozi "Harli" sa bajkerima.

"U subotu ta sposobnost je ponovo pokazana, ovoga puta prilikom kratkog pojavljivanja ruskog lidera na venčanju austrijske ministarke spoljnih poslova, nakon čega je nastavio put za Nemačku na razgovore sa kancelarkom Angelom Merkel", navodi list.

Ta kratka poseta Putina, koja je trajala samo jedan sat i 20 minuta, izazvala je reakcije u Austriji i šire, a nisu sve bile pozitivne, dodaje list.

Opozicioni i ukrajinski političari smatraju da bi prisustvo ruskog predsednika moglo da naškodi spoljnoj politici Austrije u vreme kada je ona predsedavajuća EU.

"Kako bi predsedavajuća EU trebalo da ispuni zahtev da izgradi mostove i deluje kao pošten posrednik ako su ministarka spoljnih poslova i kancelar očigledno na jednoj strani", rekao je Andreas Šider iz austrijske Socijalističke partije.

Među ostalim gostima bili su i austrijski kancelar Sebastijan Kurc, vice kancelar Hans Kristijan Štrahe kao i drugi članovi kabineta.

Ministarstvo ministarke Knajsl saopštilo je da je venčanje privatan događaj i insistira na tome da ono neće uticati na spoljnu politiku države.

Mlada je nosila tradicionalnu haljinu, prepoznatljivu za jug Nemačke i Austrije.

Putin je ministarki Knajsl predao buket cveća žute boje, koju šefica diplomatije posebno voli i iste boje kao buket koji je i nosila na večanju.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track