SRBI RASTURILI NOĆNI KLUB U AUSTRIJI: U tuči sa članovima pikado kluba učestvovalo 20 ljudi, srču morali da čiste vatrogasci!
Foto: Polizei-Nachrichten.at

obračun

SRBI RASTURILI NOĆNI KLUB U AUSTRIJI: U tuči sa članovima pikado kluba učestvovalo 20 ljudi, srču morali da čiste vatrogasci!

Austrija -

Nasilne scene odigrale su se tokom noći u nedelju ispred kluba "Rolis", kada su se članovi pikado kluba potukli sa članovima kulturnog kluba iz Srbije.

U masivnoj tuči učestvovalo je preko 20 ljudi, a jedan policajac je teško povređen. Razrušeno bojno polje koje su ostavili za sobom morali su da raščiste vatrogasci.

Incident se odigrao u austrijskom gradu Lakirčenu, kada su pripadnici pikado klupa proslavljali pobedu u svom omiljenom sportu. Na prvom spratu su se u tom trenutku nalazili pripadnici srpskog kulturnog kluba.

Iznenada je izbila svađa između dve grupe, pišu tamošnji mediji. Kako se predpostavlja, okidač za opštu tuču bile su primedbe dvojice Srba (38 i 27).

Sve je eskaliralo u veliku tuču u kojoj je učestvovalo preko 20 ljudi. Kako bi "raščistili račune" ispred restorana, jedan Srbin je bacao čaše i flaše kroz prozor, i pogodio dvoje ljudi (26 i 16), koji su zadobili povrede.

Na lice mesta su stigle brojne snage pripadnika javnog reda. Jedan od zvaničnika je napao očuh povređenog dečaka (16), i teško ga povredio.

"Morali smo da čistimo 300 metara puta, bukvalno je ceo bio u srči", rekao je jedan od vatrogasaca. Istraga je u toku.

Kurir.rs/Krone.at

Foto: Polizai-nahrichtem.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track