Najnovije vesti

GLODARI PADALI NA POSLANIKE U VENECUELI: Sednica parlamenta hitno prekinuta, političari jurili nesrećne životinje (VIDEO)
Foto: EPA, Reuters/Ilustracija

nečuveno

GLODARI PADALI NA POSLANIKE U VENECUELI: Sednica parlamenta hitno prekinuta, političari jurili nesrećne životinje (VIDEO)

Planeta

"Pacovi!" - ovo je uobičajena uvreda na račun političara u Kolumbiji, za koje mnogi građani veruju da su skloni korupciji.

Ali jedan nezadovoljni građanin nije ostao samo na rečima - konzervativne senatore je sa skuštinske galerije za posetioce gađao živim glodarima.

 

Poslanici su na životinje regovali na razne načine. Neki su vrištali, drugi su se smejali i snimali mobilnim telefonima, a neki su potrčali ka galeriji da pronađu počinioca. Neki senatori, među njima i Angelika Lozano iz Stranke zelenih, pokušali su da snime jednu nesrećnu životinju, dok se krila iza glasačkog monitora.

Na snimku se čuje kako senatori pokušavaju da utvrde o kakvom je tačno glodaru reč. Jedan je ubeđen da se radi o hrčku, pošto, kako kaže, ima rep tipičan za hrčke.

 

U parlamentu je u trenutku incidenta trajala plenarna sednica, kojom je predsedavala Angelika Lozano. Ona je mirno osudila incident: "Mi poštujemo slobodu izražavanja, ali nije lepo da bacate životinje. To pokazuje nedostatak poštovanja."

 

Glodari su bačeni sa galerije dok su poslanici raspravljali o tome da li da sudiji optuženom za korpuciju skinu imunitet. Senator Santjago Valensija je novinarima rekao da je sa galerije bačena plastična kesa sa četiri miša i konfetama. Kesa je, prema njegovim rečima, poslužila kao padobran.

Valensija kaže da je uspeo da zgrabi kesu i zaveže je dok su tri miša još bila unutra, a da je jedan već uspeo da pobegne. Očevici kažu da su meta protesta bili bivši predsednik zemlje Alvaro Uribe i njegove kolege iz konzervativne Stranke demokratskog centra.

 

Uribe se popeo do galerije sa posetiocima da istraži šta se desilo. Ostali senatori su se za to vreme muvali po zgradi, a jedan je iskoristio priliku da pojede sendvič. Osoba koja je bacila kesu još nije identifikovana.

 

Kurir.rs/BBC na srpskom

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...