Najnovije vesti

PROCURILI NOVI DETALJI AFERE IBICA: Evo šta je Štrahe rekao o Arkanu na tajnom snimku koji ga je koštao karijere! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / Michael Trauer, Profimedia

video koji je srušio autrijsku vladu

PROCURILI NOVI DETALJI AFERE IBICA: Evo šta je Štrahe rekao o Arkanu na tajnom snimku koji ga je koštao karijere! (VIDEO)

Austrija

Austrijska vlada pala je zbog "Afera Ibica", a 100 dana kasnije isplivali su novi detalji.

Afera je izbil posle objavljivanja video snimaka od pre dve godine, nedelju dana pred ovogodišnje izbore za Evropski parlament. Na njima doskorašnji vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe navodnoj nećaki ruskog Novinari Zidojče cajtunga Frederik i Bastian Obermajer otkili su da je lider austrijskih desničara Hajnc-Kristijan Štrahe u vili na Ibici govorio i o Željku Ražnatoviću Arkanu, ali i o premijerki Ani Brnabić.

 

Novinari, koji su i objavili u maju snimak razgovora Štrahea i Gudenusa sa navodnom ruskom bogatašicom koja im je nudila mito u vili na Ibici, napisali su knjigu o tom slučaju. "Afera Ibiza - Pogled iz skandala", a uoči njenog objavljivanja novinari su izneli nekoliko pikantnih i do sada nepoznatih detalja detalja.

Novinari, koji su imali uvid u 20 sati snimaka koje je zabeležilo nekoliko kamera, rekli su da je Štrahe rekao da je "Hrvatska u celini 's*anje'", kao i da je u Srbiji "veoma popularan". Takođe, rekli su i da je Štrahe Željka Ražnatovića Arkana nazvao "kul tipom" (nemački sleng "geiler Typ" koji može da znači i "napaljeni, ludilo, zgodan, zabavan, sjajan momak"), dok je Johanes Gudenus, bivši potpredsednik Štraheove Slobodarske partije, spsku premijerku Anu Brnabić nazvao lezbejkom. Niasu izneli više detalja o tome zašto je uopšte i potegnuta priča o Željku Ražnatoviću Arkanu, niti da li je bivši vicekancelar

 

Za mađarskog premijera Viktora Orbana Gudeus je rekao da je "veoma dobar sa njim" i da vodi politiku koja im se sviđa, dok je Štrahe izjavio: "Želimo da izgradimo medijski pejzaž sličan Orbanovom".

U jednom delu razgovora Štrahe je govorio o svojim "ruskim prijateljima" i naveo da su "kul momci, imaju bezgranično mnogo uglja, znaju nas i vole nas". Novinari Zidojče cajtunga otkrili su i kao je tekao deo razgovora Štrahea i navodne ruske bogatašice.

 

"Odmah je pitao da li je iz Moskve, što je ona i potvrdila. Zatim kaže „Volimo Rusiju“ i objašnjava da je bio u Moskvi više puta. Nagađa da žena verovatno ima dobre kontakte sa Rusijom, verovatno sve do Putina, da ga je upoznala kao nećaka ruskog oligarha", naveli su.

 

"Afera Ibica" počela 17. maja kada su Špigl i Zidojče cajtung objavili nekoliko minuta dugu kompilaciju višesatnih video snimaka razogovora Hanca Kristijana Štrahea, Jonanesa Gudeusa i navodno nećake ruskog oligarha kako dogovaraju sumnjive poslove.

 

Objavljivanje snimaka pokrenuo je političku lavinu. Usledila je prvo Štraheova ostavka, celokupna vlada se raspala, pa ni Sebastijan Kurc nije mogao više da ostane na vlasti. Novi izbori zakazani su za 29. septembar.

 

Kurir.rs/Heute

Foto YouTube prtscr / Michael Trauer, Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...