Najnovije vesti

KORONA VIŠE NE BLOKIRA AUSTRIJU: Kreće postepeno otvaranje privrede, evo šta će prvo da se otvori! (VIDEO)
Foto: EPA

uredba

KORONA VIŠE NE BLOKIRA AUSTRIJU: Kreće postepeno otvaranje privrede, evo šta će prvo da se otvori! (VIDEO)

Austrija

U Austriji će od 14. aprila biti otvorene prodavnice građevinskog i baštenskog materijala, zalagaonice, prodavnice plemenitog metala, kao i sve druge radnje sa maksimalnom površinom do 400 kvadrata.

To je predviđeno uredbom, koju je izdao ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober, a koja se odnosi na postepeno ponovno pokretanje privrede, odnosno otavaranje radnji koje su zbog restriktivnih mera u borbi protiv korona virusa bile zavorene.

Prema toj uredbi, prodavnice će moći da rade od 7.40 do 19 časova.

Tržni centri i veće radnje ostaće zatvorene do maja, kako je ranije najavljeno u planu za postepeni povratak normalnosti.

Da bi velike radnje poštovale uredbu, odnosno da ne zaobiđu mere smanjenjem prodajnog prostora, uredba jasno ukazuje da su promene veličine prostora namenjenog za kupce posle 7.aprila zabranjene.

Za radnje koje će moći iduće nedelje da otvore svoja vrata za kupce važne posebne mere zaštite – zaposleni i kupci moraju nositi zaštitnu masku i moraju se pridržavati odstojanja od najmanje jednog metra.

Takođe postoji i ograničen broj kupaca, pošto je uredbom predviđeno da po kupcu mora biti na raspolaganju 20 kvadrata.

Nova uredba važiće do 30.aprila, nakon čega se očekuju nova otvaranja.

Austrija, posle značajnog smanjenja broja novoinficiranih, to jest smanjenje dnevne stope infekcije na ispod 3 odsto odlučila je da ponovo, postepeno, pokrene svoju privredu i vraća se polako normalnosti.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...