NA BEČKOM AERODROMU MOGUĆ PCR TEST: Od 4. maja na Švehatu možete da se testirate na koronu, ali ćete to SKUPO DA PLATITE
Foto: Youtube Printscreen

KO NEĆE U KARANTIN 14 DANA

NA BEČKOM AERODROMU MOGUĆ PCR TEST: Od 4. maja na Švehatu možete da se testirate na koronu, ali ćete to SKUPO DA PLATITE

Austrija -

BEČ - Bečki aerodrom Švehat od ponedeljka putnicima nudi PCR test, odnosno test na korona virus.

Prema saopštenju aerodroma, rezultati testa biće gotovi za dva do tri sata, a u slučaju da su negativni, prilikom ulaska u Austriju neće biti potreban 14-odnevni karantin.

Punici koji sleću na aerodrom Švehat prema aktuelnim pravilima moraju prikazati negativan test na kovid-19 koji nije stariji od četiri dana, ili moraju ići dve nedelje u samoizolaciju.

Da bi izbegli karantin, sada mogu uraditi PCR test na aerodromu, kojim je, prema važećim pravilima, moguće skratiti karantin. Svaki pozitivni rezultat se prijavljuje nadležnim vlastima, koje preduzimaju odgovarajuće korake u daljem ophođenju prema inficiranom.

Inače, PCR test ne stoji na raspolaganju samo putnicima, već svima koji to žele, uz cenu od 190 evra. Osobe koje putuju iz Beča, a testiraju se pre leta, time dobijaju atest kojim mogu dokazati u zemlji sletanja da su negativni na korona virus.

Bečki aerodrom podseća da i za putnike sa negativnim testom važe pravila predostrožnosti, kao što je merenje temperature. Isto tako se podseća da je ulazak u Austriju moguć samo za državljane zemalja EU i Švajcarske, kao i osobe drugih državljanstava sa važećom boravišnom dozvolom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Youtube Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track