AUSTRIJANCI ŠOKIRANI: Na izlasku iz zemlje kolona duga 11 kilometara, ovi turisti se ne plaše korone
Ilustracija, Foto: EPA/ETTORE FERRARI

hrle ka hrvatskom primorju

AUSTRIJANCI ŠOKIRANI: Na izlasku iz zemlje kolona duga 11 kilometara, ovi turisti se ne plaše korone

Austrija -

Austrijski mediji navode da se, umesto gužve na granicama pri ulasku u Austriju, ogromna kolona stvorila na izlasku iz zemlje.

Reč je zapravo o nemačkim turistima koji su pohrlili u Hrvatsku, uprkos odluci Austrije da uvede obavezu testiranja za svoje građane koji dođu iz Hrvatske ili ih stavi u karantin. Ta odluka je inače izazvala pravi verbalni rat između hrvatskih i austrijskih političara.

Austrija je Hrvatsku najpre označila kao veoma rizičnu zemlju za putovanje kada je reč o mogućnosti zaražavanja koronavirusiom, a potom je doneta odluka da se svi koji ulaze u Austriju, a boravili su u Hrvatskoj, obavezno testiraju, odnosno, da im je za ulazak u zemlju potreban negativan test.

Uprkos očekivanjima Austrije da se stvore gužve na granicama pri povratku domaćih turista, kolona na granici je ogromna. Ali u suprotnom pravcu.

Naime, na izlasku iz Austrije je kolona od 11 kilometara. Austrijski mediji, koji taj podatak objavljuju sa naznakom da je vest šokantna, navode da su u toj koloni Nemci, koji putuju prema Hrvatskoj i koji, kako navode hrvatski mediji, očigledno nemaju straha od korone u Hrvatskoj.

Navodi se i da je prethodnog vikenda u Hrvatsku ušlo više od 80.000 nemačkih turista.

Nemačka nije izdala negativne preporuke za putovanja prema Hrvatskoj niti je Institut Robert Koh, koji prati epidemije, proglasio Hrvatsku rizičnom zemljom.

"Nemački turisti trenutno ne moraju da se suoče s obaveznim testovima", piše list Zidojče cajtung o koroni u Hrvatskoj, i pojašnjava svojim čitaocima da veliki deo hrvatske obale ima mali broj novozaraženih.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track