DODAO GAS, PA SE SETIO KURANA! Austrijski policajci u čudu: Neobična potera za pobesnelim vozačem iz BiH okončana kao na filmu!
Foto: Profimedia, EPA

bizarno

DODAO GAS, PA SE SETIO KURANA! Austrijski policajci u čudu: Neobična potera za pobesnelim vozačem iz BiH okončana kao na filmu!

Austrija -

Austrijski list Krone objavio je detalje neobične policijske potere u kojoj je glavnu ulogu imao vozač bosanskohercegovačkog porekla, koji je odbio da zaustavi vozilo prilikom rutinske policijske kontrole.

Prema izveštaju, austrijska policija je nameravala da zaustavi vozilo zbog "ekstremno spore vožnje". Međutim, prilikom zaustavljanja, vozač, za kojeg će se kasnije ispostaviti da je poreklom iz Bosne i Hercegovine, odbio je da zaustavi automobil te je naglo ubrzao, zbog čega je policija započela poteru za njim.

Dok je potera trajala policija je saopštila kako je vozač kroz prozor pokazivao mobilni na kojem su bile prikazane fotografije Kurana.

"Policajci su nekoliko puta pokušali zaustaviti vozilo. Međutim, vozač je vozio brzinom znatno iznad dozvoljene pa je prilikom bega udario policijski automobil. U međuvremenu, dok je vozač bežao, pokazivao je s mobitela fotografije Kurana", navodi dnevni list Krone.

Austrijska policija je nakon određenog vremena uspela zaustaviti automobil, a 26-godišnji Bosanac je i nakon zaustavljanja odbio napustiti vozilo.

"Vozač nije želio napustiti vozilo te se zaključao iznutra. Zbog toga, policija je morala razbiti prozor, nakon čega su ga uhapsili. Vozač je nakon hapšenja sproveden u policijsku stanicu u Linzu", piše u izvještaju policije, prenosi Krone.

Nakon hapšenja policija je navela kako je muškarac nosio "versku odjeću" te da je naveo kako je prethodnih nekoliko godina proveo u Saudijskoj Arabiji, gde je studirao religiju.

"Za sada nisu poznati motivi ovakvog ponašanja. Austrijska policija je pretražila kuću uhapšenog te će nastaviti istragu", navodi policija.

Nakon potere ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehammer saopćio je kako su dvojica policajaca povrijeđena prilikom potjere te su smešteni u bolnicu.

"Ovaj brutalni napad na policiju pokazuje odsustvo poštovanja i odbijanje prihvatanja osnovnih vrijednosti društva. Politički ili vjerski ekstremizam je otrov za naš suživot", rekao je Nehamer.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track