Varivo od boranije s paradajzom

Ručak

Varivo od boranije s paradajzom

Recept dana -

Ručak

Sastojci:- 500 g zelene boranije - 1 crvena paprika- 1 zelena paprika - 1 glavica luka- 2 čena belog luka- 250 g paradajza- ulje, so, biber, malo svežeg peršunaPriprema:Očistite i sitno iseckajte glavicu luka. Što sitnije iseckajte i beli luk. Očistite paprike, odstranite koštice, pa ih isecite na prutiće.Paradajz prelijte vrelom vodom kako biste s njega lakše ogulili kožicu.Boraniju očistite i isecite na manje komade. Blanširajte ih u slanoj vodi pet minuta, a potom ih potopite u hladnu vodu da zadrže lepu zelenu boju (ako je zamrznuta, ne morate je blanširati).Na masnoći prepržite luk, dodajte beli luk, nakon toga i paradajz i dinstajte desetak minuta dok se ne napravi sos. Dodajte boraniju i paprike i dinstajte dok povrće ne postane mekano. Začinite po ukusu solju i biberom.Pre posluživanja jelo začinite seckanim listićima peršuna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track