Fini kremasti rolat
Foto: Stock

Recept

Fini kremasti rolat

Recept dana -

SASTOJCI

Za biskvit

- 8 žumanaca

- 100 g šećera

- 4 belanceta

- 80 g brašna

- 20 g gustina

- 30 g kakaoa

Za fil

- 400 g svežih višanja

- 300 ml slatke pavlake

- 40 g šećera

- 50 g rendane čokolade

PRIPREMA

1. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Za biskvit penasto umutiti žumanca sa 50 g šećera. Belanca čvrsto ulupati s preostalim šećerom i umešati u masu sa žumancima. Pomešati brašno s gustinom i kakaoom, pa dodati jajima.

2. Masu sipati u pleh obložen masnim papirom, poravnati, pa peći 10 minuta u rerni. Izvaditi biskvit, izručiti ga na vlažnu kuhinjsku krpu posutu šećerom i skinuti papir. Biskvit urolati pomoću krpe i ostaviti da se ohladi.

3. Za fil oprati višnje, prepoloviti ih i izvaditi koštice. Čvrsto ulupati 300 ml slatke pavlake sa 20 g šećera. Umešati rendanu čokoladu i višnje.

4. Odmotati biskvit, premazati ga filom, ponovo urolati i staviti na pravougaonu tacnu za tortu. Ukrasiti po želji. Kolač držati u frižideru sve do serviranja.

SAVET Kolač je odličan i ukoliko umesto višanja stavite maline ili jagode

fini kremasti rolat, recept

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track