Brze ćufte s paradajzom i ruzmarinom

Brze ćufte s paradajzom i ruzmarinom

Recept dana -

Sastojci♦ 800 g mlevene junetine♦ 100 g mesnate slanine♦ 1 žumance♦ 1 glavica crnog luka♦ 3 kašike origana♦ so, biber♦ uljeSos♦ 1/2 l paradajz soka ili 1 kg svežeg paradajza♦ 2 čena belog luka♦ 1 manja suva ljuta papričica♦ ruzmarin ili svež bosiljakPripremaU tiganju zagrejati dve kašike ulja i propržiti sitno iseckani luk i slaninu. Dodajte origano, pa potom sve to sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.U posudu stavite ostale sastojke za ćufte i dodajte propržen luk i slaninu. Sve dobro izmešajte i sjedinite rukama pa ostavite da malo odstoji. Ćufte pržite u tiganju na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene a potom ih poređajte u vatrostalni sud.Za sos iseckajte i oljuštite paradajz (ako koristite svež). Ako ne, paradajz sok pomešajte sa sitno iseckanim belim lukom, uljem i začinima.Ovom mešavinom prelijte ćufte pa ih pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track