Slatki kupus

Prste da poližeš

Slatki kupus

Recept dana -

Sastojci:♦ 1 kg kupusa♦ 1/2 kg svinjskog mesa (sveža rebra)♦ 100 g dimljene slanine♦ 2 velike glavice crnog luka♦ 100 g šargarepe♦ 3 čena belog luka♦ 4 kašike paradajz pirea♦ 2 kašike ulja♦ 1 kašika aleve paprike♦ 2-3 lovorova lista♦ svež peršun♦ so, biberPriprema:Na ulju propržiti usitnjen crni luk. Dodati šargarepu iseckanu na kolutiće. Malo propržiti, pa dodati slaninu iseckanu na kockice i sečeno meso. Dinstati oko petnaest minuta, dodati iseckani kupus, lovorov list, beli luk i so, pa sve to naliti vodom. Kuvati poklopljeno na laganoj vatri povremeno mešajući. Ako je potrebno, u toku kuvanja nalivati vodom. Kad kupus bude skoro kuvan, dodati ostale začine i paradajz pire. Kuvati još desetak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj posuti sitno seckanim svežim peršunom. Ako volite, možete napraviti i zapršku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track