Najnovije vesti

(VIDEO) TOTALNA EUFORIJA U SLOVENIJI: Melanijina Sevnica slavi novu prvu damu
Foto: Profimedia

Burna proslava Trampove pobede

(VIDEO) TOTALNA EUFORIJA U SLOVENIJI: Melanijina Sevnica slavi novu prvu damu

Region

Stanovnici Sevnice, rodnog mesta Melanije Tramp, s velikim interesovanjem su noćas pratili američke predsedničke izbore.

Premda se buduće prve dame SAD-a onde gotovo niko i ne seća, tokom ove kampanje svi su se ponovo zainteresovali za manekensku karijeru najpoznatije sevničke emigratikinje, a za njihovo mesto čulo se daleko van granica Slovenije.

Portal Siol.net uživo je pratio situaciju u Sevnici gde se još noćas oko četiri sata ujutro u glavnom kafiću okupila nekolicina stanovnika. Među njima se našla Melanijina prijateljica iz detinjstva, Mirjana Jelančič, koja je rekla da ju je strašno pogodila negativna kampanja usmerena prema supruzi Donalda Trampa, pogotovo stoga što je ona poznaje kao veliku prijateljicu, uvek dobronamernu i spremnu da pomogne.

"Ako je to ono što želi, biće mi drago ako uspe", komentarisala je Mirjana.

U Sevnici kažu da se danas piše istorija. Naime, Melanija je druga prva dama SAD-a rođena van zemlje, a prva iz Slovenije. Prva je Luiz Adams, supruga šestog predsednika SAD-a, Džona Kvinsija Adamsa, koji je bio predsednik od 1825. do 1829.

U kafiću se našao i dobar prijatelj Melanijinog oca Viktora Knavsa, koji je žustro navijao za svoju sunarodnjakinju, ali je i napomenuo da verovatno niko u Sloveniji osim Sevničana nije svestan šta to znači za njihovu zemlju.

Veselje prvim rezultatima nije skrivao ni gradonačelnik Sevnice, Srečko Ocvirk, koji je rekao da su u Sevnici tokom predizborne kampanje podržavali Melaniju i da su srećni zbog ishoda.

" Pobeda Trampa značila bi mnogo za Sevnicu, za njenu vidljivost. To se već ove godine dogodilo, mnogi novinari su nas posetili", rekao je za Siol.net i dodao da se nada da će ishodi američkih izbora pridoneti razvoju turizma i privrede u opštini Sevnica.

Melanija je rođena 1970. u porodici tekstilne radnice Amalije i Viktora Knavsa, trgovca automobilskim delovima i automobilima. Amalija je rezala krojeve u fabrici dečje odeće "Jutranjka", koja više ne postoji.

Melanija je živela u peterospratnoj zgradi u naselju Heroja Maroka. Kasnije su Melanija i njena starija sestra Ines krenule u srednju školu u Ljubljani, gotovo 90 kilometara udaljena od rodnog gradića, pa su njihovi roditelji sagradili kuću u brdima iznad grada koju i dalje posedujum iako sada vreme provode u Njujorku, čuvajući unuka Berona.

Naravno, već su se i neki ugostiteljski objekti u Sevnici dosetili da iskoriste činjenicu da je Melanija Tramp postala prva dama Amerike, te su nazvali jednu poslasticu po njoj.

(Jutarnji.hr)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...