SEVNICA TRLJA RUKE: Po Melaniji nazvali kolač od jagoda, bend joj napisao pesmu, dobiće i muzej
Foto: Profimedia

Očekuju procvat

SEVNICA TRLJA RUKE: Po Melaniji nazvali kolač od jagoda, bend joj napisao pesmu, dobiće i muzej

Region -

Komšija oca buduće prve dame Amerike već spremio 24 unikatne oslikane košnice koje će poslati u Vašington.

Oslikala su ih deca iz obližnje škole, koju je pohađala i Melanija, a pčele će porodici Tramp, ali i celom osoblju Bele kuće, godišnje davati tonu prvoklasnog meda.

"Ovo je istorijski trenutak, naša domaća cura je postala prva dama i vreme je da Slovenija iskoristi svoju šansu", kaže kroz šalu Franc Zagorc, prvi komšija Melanijinog oca Viktora Knavsa.

Da li će Slovenija iskoristiti Melaniju Tramp tek će se videti, ali s velikom sigurnošću može se reći da će Sevnica, sa 15-ak hiljada stanovnika, u kojoj se 1970. godine rodila Melanija Tramp, učiniti sve da privuče brojne turiste.

Picerija Rondo odmah je stavila na meni desert "melanija". To je kolač od jagoda, maskarponea i biskvita, a košta dva i po evra.

"Ma, nije skupa. Vreme je i da mi nešto dobijemo od buduće prve dame SAD", šali se konobar s novinarima.

Dan prije izbora lokalni bend već je napisao pjesmu "Melanija". Evo tog "hita".

Velike planove imaju i u Osnovnoj školi "Save Kladnika", koju je Melanija pohađala. Direktorka Mirjana Jelančič, najbolja drugarica iz detinjstva buduće prve dame SAD, ozbiljno razmišlja da u školi ili u prostorijama opšine otvore svojevrsnu memorijalnu sobu posvećenu Melaniji.

"Ona je volela da piše i sigurno još postoje njeni radovi", kaže Jelančičeva, koja Melaniju pamti kao mirnu devojčicu, uvek spremnu da pomogne i podeli. Prisetila se da je uvek s drugom decom delila žvake, a kasnije i modne časopise. Jelančičeva kaže da će sigurno pisati Melaniji i pozvati je u posetu.

U Sevnici su šampanjcem slavili Trampovu pobedu na predsedničkim izborima, a za danas spremaju veliku feštu - proslavljaju i Dan opštine. Meštani se nadau da će ulazak sevničkog zeta u Belu kuću doprineti "boljoj vidljivosti" tog mesta, pa i razvoju turizma i ekonomije. U Sevnici je velika nezaposlenost, nema više one industrije kakva je bila ranije, mladi odlaze i pomoć im je potrebna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track