(VIDEO) CRVENI METEOALARM: Na Balkan stiže bič Božji - sneg, kiša i neviđena oluja!
Foto: Beta

Neviđeni kijamet

(VIDEO) CRVENI METEOALARM: Na Balkan stiže bič Božji - sneg, kiša i neviđena oluja!

Region -

Kiša, sneg i olujni vetrovi ponovo prete zemljama regiona, crveni meteoalarm je objavljen u delovima Hrvatske i u Republici Srpskoj, a jutros je zabelela Podgorica.

I Podgoričane je jutros, kao građane primorskih gradova, iznedadio sneg, koji je počeo da pada u ranim jutarnjim satima. Zabelele su gradske ulice i automobili. Vozači u Podgorici nisu navikli na sneg, pa se savetuje oprezna vožnja.

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je za danas crveno upozorenje za trebinjsku, mostarsku i livanjsku regiju zbog najavljenih padavina. Na području trebinjske, livanjske regije i Mostara očekuje se da mestimično padne više od 60 litara kiše po metru kvadratnom.

Meteoalarm je za ova područja izdao i narandžasta upozorenja zbog vetra, koji će imati olujne udare, od 50 do 70 kilometara na čas. Narandžasto upozorenje izdato je za regiju Banjaluka zbog ekstremno niske temperature koja će biti oko minus 10 stepeni i niža, kao i zbog jugozapadnog vetra sa olujnim udarima.

Ledena kiša, koja se najavljuje u Hrvatskoj mogla bi tokom noći prerasti u sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača.Pred kraj dana hladnije, javio je HRT.

Na hrvatskom delu Jadrana očekuje se kiša i do 100 po kvadratnom metru.

Meteoalarm za Istru i Rijeku je ponovo u crvenom. Upozorava se na moguće bujične poplave, očekuje se velika količina padavina, čak od 50-100 mm.

Duvaće jak olujni juogo I jugozapadni vetar sa udarima 95-130 km/h.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sibirska zima: Armagedon na Dunavu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track