NASMRT IZBO PROLAZNIKA I VIKAO: Što ne ponese automat, SVE ĆU VAS POBITI!
Foto: Printscreen Vijesti

Teško ubistvo

NASMRT IZBO PROLAZNIKA I VIKAO: Što ne ponese automat, SVE ĆU VAS POBITI!

Crna Gora -

"Sve ću vas pobiti, gde ne ponijeh automat", ovo su reči koje je izgovorio Mojkovčanin Radojica Adžić (44) pošto je sa više uboda nožem ranio sugrađanina Milana Pejovića (29).

To je u nastavku suđenja rekao svedok Miloš Drobnjak, konobar kafića Škorpion u centru Mojkovca u kome je došlo do svađe i potezanja noža.

Adžić u bjelopoljskom Višem sudu odgovara za krivično delo - teško ubistvo. Nijedan od prethodno saslušanih svedoka nije kazao da je čuo te Adžićeve reči.

Pejović je 23. marta prošle godine zadobio smrtonosne rane, od kojih je podlegao par sati kasnije na putu prema Kliničkom centru Crne Gore.

Drobnjak je svedočeći rekao da nije video kada je Adžić nožem ubo Pejovića, ali je čuo neki prasak stakla i video Pejovića kako ulazi u kafić, pada i ubrzo ustaje.

"Tada je neko od gostiju u bašti lokala povikao: 'Bežite, ima nož', nakon čega sam se na par minuta sklonio u magacin", ispričao je Drobnjak.

Đorđije Vuković je ispričao da je neposredno pre ranjavanja nožem, Pejović udario ili odgurnuo i uhvatio za usta Adžića: “Koji je na par koraka unazad pokleknuo, ali se brzo uspravio”.

Taj svedok je rekao da ne može decidno da se izjasni da li je Pejović udario ili samo odgurnuo Adžića. Aleksandar Pejović je tužiocima ispričao da je video da je Adžić u ruci imao nož i kako je gurnuo Pejovića u fotelju.

"Tada sam prišao i oduzeo mu nož, koji sam sklonio u toalet, do dolaska policije", kazao je Pejović u tužilaštvu, a njegov iskaz pročitan je juče u sudu.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track