GRADONAČELNIK LJUBLJANE OPTUŽEN ZA MITO: Zoran Janković negira da je uzeo 500.000 evra!
Foto: Printscreen Youtube

osumnjičen

GRADONAČELNIK LJUBLJANE OPTUŽEN ZA MITO: Zoran Janković negira da je uzeo 500.000 evra!

Region -

LJUBLJANA - Gradonačelnik Ljubljane Zoran Jankovića negira navode iz optužnicea, koju je Specijalno tužilaštvo Slovenije podiglo zbog navodog uzimanja mita od pola miliona evra od kompanija "Gratel".

Optužnica je podignuta prošlog meseca, na koju je Janković uložio žalbu, ali o njoj još nije odlučivano zbog čega ona još nije konačna. Prema toj optužnici, Janković se sumnjiči da je u martu 2007. zahtevao od "Gratela" 500.000 evra da bi u zamenu dao dozvolu toj kompaniji da prokopa puteve kako bi postavila optičke kablove.

Slovenački mediji navode da je Janković negirao ove optužbe kada su pripadnici slovenačkog Nacionalnog istražnog biroa (NBI) izvršili pretres prostorija gradske vlasti Ljubljane i više drugih lokacija u februaru 2014. godine.

Janković je, podseća se, tada rekao novinarima da je osumnjičen za uzimanje mita u korist grada, uključujući 250.000 evra koje je "Gratel" donirao Ljubljanskom zamku.

Prema informacijama Dela, Janković je takođe na saslušanju pred istražnim sudijom negirao da je tražio donaciju, tvrdeći da je tim novcem trebalo da bude plaćena šteta koju je "Gratel" naneo gradu. List piše i da je Janković osumnjičen i u tri druge istrage koje vodi istražni sudija, dok se Specijalno tužilaštvo i NBI bave sa nekoliko krivičnih tužbi protiv njega.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track