SERIJA ZEMLJOTRESA POGODILA ALBANIJU, NAJSNAŽNIJI BIO 5,2 STEPENA: Potres se osetio i u Crnoj Gori i Makedoniji, sve se treslo 10 sekundi!
Foto: Profimedia

PANIKA

SERIJA ZEMLJOTRESA POGODILA ALBANIJU, NAJSNAŽNIJI BIO 5,2 STEPENA: Potres se osetio i u Crnoj Gori i Makedoniji, sve se treslo 10 sekundi!

Region -

Zemljotres jačine 5,2 stepeni po Rihteru pogodio je danas Albaniju, a potres se osetio i u Crnoj Gori i Makedoniji. Posle prvog potresa, registrovano je još nekoliko, od kojih je najjači iznosio 4,3 stepena Rihterove skale.

Kako se navodi, zemljotres je registrovan severno od Drača na dubini od 10 kilometara. Potres, koji je trajao desetak sekundi, osetio se i u prestonici Tirani, kao i u Valoni na jugu zemlje. Stanovnici višespratnica su napustili zgrade odmah posle potresa.

Gradonačelnik Tirane Erion Veljiaj pozvao je ljude da ne paniče i da "izbegavaju zgrade dok vlasti ne razjasne okolnosti".

Još nema izveštaja o eventualnoj šteti, osim što je prijavljeno da su se na nekoliko zgrada pojavile pukotine. Zemljotres se osetio i u Podgorici i u oblasti Debra, na zapadu Makedonije.

Crnogorski Sektor za seizmologiju saopštio je da je u 11.01 sati registrovao jači zemljotres sa epicentrom na 24 kilometra severozapadno od Tirane.

"Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je pet stepeni Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VI-VII stepeni Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od devet kilometara", saopštio je Seizmološki zavod.

Zemljotres je registrovan nešto posle 11 sati.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track