PAHOR I CERAR ZABRINUTI ZBOG PARAVOJNE GRUPE IZ MARIBORA: To je potpuno neprihvatljivo i bespotrebno širenje mržnje
Foto: EPA

podsticanje straha

PAHOR I CERAR ZABRINUTI ZBOG PARAVOJNE GRUPE IZ MARIBORA: To je potpuno neprihvatljivo i bespotrebno širenje mržnje

Region -

Slovenački predsednik Borut Pahor i odlazeći premijer Miro Cerar izrazili su danas zabrinutost zbog navodnog osnivanja "paravojne grupe" iz Maribora i ocenili da je to neprihvatljivo.

"Predsednik izražava veliku zabrinutost zbog postojanja spomenute naoružane grupe koja bi po tvrdnjama njenog vođe Andreja Šiška obezbeđivala mir i red u državi i nadzirala granicu. To je potpuno neprihvatljivo", saopšteno je iz Pahorove kancelarije.

Tehnički premijer Miro Cerar izjavio je da je spomenuti događaj "apsolutno nedopustiv", kao i da grupa iz Maribora tako "bespotrebno podstiče strahove i širi mržnju".

"Slovenija je sigurna država, a policija i vojska vrlo dobro obavljaju svoj posao, pa očekujem da će merodavna tela odmah poduzeti mere protiv odgovornih", rekao je Cerar.

Slovenački ultradesničari koji se predstavljaju kao "Štajerska garda", postavili su na društvene mreže fotografije i snimke sa okupljanja na nepoznatoj lokaciji, najavljujući "vrelu jesen" i proteste koji će "Sloveniju pretvoriti u Venecuelu".

Brojni Slovenci nisu verovali da se ovakve stvari dešavaju, ali je kasnije tu vest potvrdio nekadašnji predsednički kandidat Andrej Šiško, koji je tamošnjim medijima rekao da se upravo on nalazi na čelu te grupe.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja