Najnovije vesti

PRVE POSLEDICE GENERALNOG ŠTRAJKA: Uljanikovi kupci otkazali ugovore za 4 broda
Foto: Beta

jednostrani raskid

PRVE POSLEDICE GENERALNOG ŠTRAJKA: Uljanikovi kupci otkazali ugovore za 4 broda

Hrvatska

Uljanikovi kupci otkazali su s 1. septembrom ugovore za ukupno četiri nove gradnje brodova, izvestio je Uljanik u ponedeljak putem Zagrebačke berze.

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod prema odredbama iz ugovora sklopljenog s kompanijom Automarine Transport sa Kajmanski ostrva o gradnji broda za prevoz automobila i kamiona, kupac je 1. septembra jednostrano raskinuo ugovor, pa on više nije obavezujući za ugovorne strane, navodi se u obaveštenju na berzi.

 

Automarine Transport raskinuo je istog dana i ugovor o gradnji broda za prevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih karakteristika, na kojem su aktivnosti na zahtev kupca već ranije obustavljene.

Kompanija Siem Shipping jednostrano je raskinula ugovore o gradnji za brodove za prevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtev kupca, pa fizička proizvodnja brodova nije ni zapocela.

 

Obe kompanije, Automarine Transport i Siem Shipping deo su grupacije SIEM, čije je sedište u Džordž Taunu, na Kajmanskim ostrvima.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: Beta

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...