SLOVENIJA IZDALA POTERNICU ZA VOĐOM ŠTAJERSKE STRAŽE: Nije se odazvao na poziv za izdržavanje zatvorske kazne!
Foto: Youtube/Printscreen

policija ga traži

SLOVENIJA IZDALA POTERNICU ZA VOĐOM ŠTAJERSKE STRAŽE: Nije se odazvao na poziv za izdržavanje zatvorske kazne!

Region -

Slovenačka policija izdala je poternicu za Andrejem Šiškom iz Maribora, kontroverznim vođom tzv. "štajerske straže" pošto se on nije odazvao na pravosnažni poziv za odsluženje zatvorske kazne, objavili su slovenački mediji.

Šiško je bio osuđen na osam meseci zatvora zbog podsticanja na nasilnu promenu ustavnog poretka prilikom postrojavanja svojih pristalica blizu Maribora, ali je pušten iz pritvora nakon šest meseci i izricanja nepravosnažne presude, prenosi Hina.

U međuvremenu je njegova žalba na prvostupanu presudu odbijena, pa je početkom ovog meseca trebalo da se javi na dosluženje kazne, na što se oglužio pa je policija na svojim internet stranicama za njim raspisala poternicu, javio je večeras mariborski dnevni list Večer.

Šiškov advokat je kazala da je njen branjenik računao na to da neće morati ponovno u zatvor, jer je većinu kazne već odslužio u pritvoru.

Patroliranje Šiškovih pristalica uz granicu s Hrvatskom, s njegovim objašnjenjem da oni pomažu policiji u pronalaženju ilegalnih migranata ove jeseni uzbudilo je slovenačku javnost, pa je vlada predložila izmene zakona po kome bi se uz granicu civilima zabranilo nošenje oružja ili replika oružja, pa i uniforma ako se ne radi o lovcima ili izviđačima.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track