VELIKI PORAST ZARAŽENIH U SLOVENIJI: Skoro svaki peti test pozitivan, sve je više hospitalizovanih
Foto: Profimedia/giovanni cancemi / Alamy

477 novih slučajeva

VELIKI PORAST ZARAŽENIH U SLOVENIJI: Skoro svaki peti test pozitivan, sve je više hospitalizovanih

Region -

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 477 slučajeva zaraze korona virusom, skoro svaki peti test je pozitivan, uz značajan porast dnevnih zaraza i hospitalizacija u odnosu na prošlu nedelju.

Od 2.489 testiranih uzoraka potvrđeno je 477 slučajeva zaraze, odnosno 19,2 odsto, dok je pre sedam dana bilo 318 novozaraženih, uz 15,5 odsto pozitivnih nalaza, objavila je danas slovenačka vlada.

Sve je više hospitalizovanih

Na nepovoljan razvoj epidemiološke situacije ukazuje i povećanje prijema u bolnice, gde je početkom prošle nedelje bilo 49 kovid pacijenata, a danas ih je već 86. Među njima je 19 odeljenjima intenzivne nege, od kojih je 10 intubirano.

Nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) procenio je da je aktivnih slučajeva u državi trenutno 3.753. U porastu je i sedmodnevni prosek zaraza u jednom danu koji sada iznosi 332 slučaja. 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika je 178 zaraza.

Delta čini 99,3 odsto slučajeva zaraze u državi

Do sada je u potpunosti vakcinisano 41,9 odsto stanovništva.

NIJZ je u utorak objavio i poslednje rezultate sekvenciranja virusa, prema kojima zaraznija delta varijanta već čini 99,3 odsto slučajeva zaraze u državi.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track