CRNOGORCI LEŽE OD PETKA UJUTRU I NEMAJU NAMERU DA USTANU! Dosadašnji rekord takmičenja u Plužinama UVELIKO NADMAŠEN (VIDEO)
Foto: Printscreen

hit

CRNOGORCI LEŽE OD PETKA UJUTRU I NEMAJU NAMERU DA USTANU! Dosadašnji rekord takmičenja u Plužinama UVELIKO NADMAŠEN (VIDEO)

Crna Gora -

Deseto jubilarno takmičenje u ležanju u Etno selu "Montenegro" u Plužinama i dalje traje, a ovogodišnji takmičari uveliko su oborili dosadašnji rekord s obzirom na to da leže već skoro 90 sati!

Nikola, Marko i Dubravka, podsetimo, leže od petka u 10 sati ujutru.

- Četvrta noć pod vedrim nebom. Momci koji su se možda kao deca bojali da ostanu u šumi sami, pogotovo po noći, sad sa divljim životinjama i po vedrim nebom bez imalo straha spavaju već četvrtu noć. Takmičarski duh i psihološka borba su odradili svoje. Momci i devojko, svaka vam čast, jer je ovo više od ležanja - piše na zvaničnoj strani kampa.

Dok leže takmičarima je dozvoljeno da čitaju knjige, koriste telefone, jedu, spavaju... U toalet mogu na svakih osam sati i to je jedino ustajanje na koje imaju pravo.

Dosadašnji rekord u ležanju je inače iznosio 52 sata.

Takmičenje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi posebno je zanimljivo zbog prihvaćenog stereotipa da su stanovnici lenji.

Ko najduže izdrži odnosno ustane poslednji dobiće nagradu od 300 evra.

Komentari na društvenim mrežama se samo nižu.

- Ajd što leže no što ih još hranite. Šalu na stranu, neka idu doma, dosta su ležali jer ovo se ne može platiti - napisao je jedan korisnik.

- Dajte svima po 300 evra jer ovi neće ustajati bez kastiga - našalio se drugi korisnik.

- Snijeg će ih naći gore ako ovako nastave - navodi treći korisnik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track