Najnovije vesti

AKO SE NASTAVI, OPET ĆEMO BITI PRED ZATVARANJEM Epidemiološka situacija u Sloveniji se pogoršava, lekari apeluju da se nose maske
Foto: EPA / IGOR KUPLJENIK

slovenija

AKO SE NASTAVI, OPET ĆEMO BITI PRED ZATVARANJEM Epidemiološka situacija u Sloveniji se pogoršava, lekari apeluju da se nose maske

Region

Epidemiološka situacija u Sloveniji se pogoršava, upozoravaju stručnjaci.

U Sloveniji je u protekla 24 sata umrlo troje obolelih od kovida-19, a zabeležena su 632 nova slučaja zaraze, objavila je danas slovenačka vlada, dok nadležni upozoravaju da se epidemiološka situacija opet pogoršava.

Kako je u izjavi za medije rekao Milan Krek, direktor nacionalnog Instituta za javno zdravlje, trend smirivanja epidemije su okrenuo, opet se beleži više dnevnih zaraza i očekuje se dalji rast, a sa njim i porast pritiska na bolnice.

"Ako se to nastavi, država će opet biti pred zatvaranjem", rekao je Krek, i dodao dato niko ne želi.

On je pozvao sve da se drže propisanih mera i nose zaštitne maske, pri čemu je kao najveći rizik naveo velik broj zaraza u sredstvima javnog prevoza, prenosi Hina.

Za sada se ipak ne predviđaju nove restrikcije, rekla je za medije infektolog Bojana Beović, članica stručne grupe za kovid-19 pri ministarstvu zdravlja.

Slovenačka vlada je objavila da je do sada u potpunosti vakcinisano 50,5 posto stanovništva.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja